Спартак (Варна) и Левски завършиха 0:0 в среща от седмия кръг на Първа Лига


Дата: 31/08, 21:34

снимка Булфото

Спартак (Варна) и Левски завършиха 0:0 в среща от седмия кръг на efbet Лига. Двата отбора си спретнаха здрав сблъсък, а по-недоволният отбор от нулевото равенство може да е столичният гранд, чиито положения през второто полувреме бяха по-чисти за отбелязване.

На ниво в днешния сблъсък се представиха двамата вратари, които на няколко пъти предотвратиха попадения във вратата си. По този начин Спартак (Варна) остава на втората позиция с 14 точки, докато лидер е днешният им съперник с 16 пункта в актива си.

Двубоят във Варна стартира двуостро, тъй като и двете селекции се стремяха да играят атакуващо. Опасни положения положения пред двете врати обаче липсваха.

Въпреки че темпото на игра спадна значително, съставът на домакините създаде първата интересна ситуация в мача. В 22-ата минута бившият футболист на Ботев (Пловдив) Па Конате овладя подаване на левия фланг, след което комбинира с Кристиан Илич, който стреля, но стражът Матей Маркович блесна с добро спасяване.

Левски се активизира и пропусна две възможности за гол в края на полувремето. При центриране от ъглов удар централният бранител Кристиян Димитров умело се вклини между бранителите на "соколите", за да нанесе корав изстрел, профучал покрай десния страничен стълб.

В края на полувремето Левски имаше шанс да поведе в сблъсъка. Евертон Бала центриране от ъглов удар централният бранител Кристиян Димитров умело се вклини между бранителите на "соколите", за да нанесе корав изстрел, профучал покрай десния страничен стълб. Последва нова атака за "сините", завършила с плътен удар на Майкон по земя, ала Мартин Величков се справи.

"Сините" започнаха втората част във вихрено русло, след като организираха съзидателна атака, която свари неподготвена защитата на Спартак. Таранът Алекс Колев отклони топката за Евертон Бала, той подаде на Мустафа Сангаре, който навлезе в наказателното поле на варненци и взаимодейства с Алдаир, чийто мощен удар Мартин Величков съумя да отрази.

Импулсът в "сините" редици продължи. Един от най-активните играчи на "сините" в офанзивен план Евертон Бала непрекъснато затрудняваше отбраната на Спартак с пронизителните си движения, когато в 55-ата минута от непосредствена близост не успя да разпъне мрежата на Мартин Величков.

До края на мача не се стигна до нищо по-интересно и тимовете се задоволиха с паритета.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Стара Загора на крака тази вечер на концерта на Лили Иванова
Дата: 14/09, 23:26

На 29 години почина балерината Микаела ДеПринс
Дата: 14/09, 23:08

Облачно и дъждовно в неделя
Дата: 14/09, 22:56

Дъщерята на Денис Ризов и Наталия Симеонова накара журито на "Гласът на България" да се обърне само за секунди
Дата: 14/09, 22:39

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 14/09, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия