Кипър прилага строителна амнистия в подкрепа на жилищната политика


Дата: 23/09, 07:00

Пиксабей

В Кипър днес започва градоустройствена амнистия, която ще подкрепи жилищната политика. Отговарящите на новите условия могат да подават заявления за узаконяване на имотите им в срок от 6 месеца, до март догодина. 

Решението на правителството за строителна амнистия е важно за хиляди граждани, които от години са без право да получат документи за собственост на имотите си поради извършените в тях дребни неразрешени изменения и преустройства, каза вътрешният министър Константинос Йоану, предаде БНР. 

Одобреният план ще се приложи еднократно и обхваща широк спектър от сгради - жилищни, промишлени, офисни, селскостопански. Той засяга случаи на превишаване на коефициента на застрояване, отклонения в планирането, незначителни строителни промени, за чието легализиране се въвеждат опростени процедури. 

Под условията на амнистията попадат само преустройства, които са завършени до 13 септември. Целта е да се ограничи възможността за допълнителни самоволни строежи и злоупотреби с плана, заяви вътрешният министър. 

Собствениците ще заплатят такса между 300 и 3000 евро в зависимост от нарушението и района, в който се намира имотът. Приходите от тези глоби ще бъдат насочени за изграждането на достъпни жилища за социално уязвимите граждани, подчерта министър Йоану.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Дата: 23/09, 09:16

Илиан Илиев изнесе открит урок в дербито на Варна
Дата: 23/09, 09:12

Кола изгоря в центъра на Дупница
Дата: 23/09, 09:06

Производител на слънчоглед: Олиото със сигурност ще поскъпне, вече е почнало
Дата: 23/09, 09:01

Шахтата, в която загина велосипедист от Пловдив, е била обезопасена, твърди строителят
Дата: 23/09, 08:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия