Нов конкурент на БДЖ: Тръгва още един частен влак


Дата: 18/09, 20:34

Булфото

В надпреварата за железопътен превоз на пътници в България влиза още един превозвач. Частната компания „РейлИмпекс“ ЕООД има издаден лиценз за превоз, става ясно от сайта на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“. Той е подписан на 9 септември от служебния министър на транспорта Красимира Стоянова, economic.bg.

Така вече две частни фирми ще се конкурират с държавното „БДЖ – Пътнически превози“. Припомняме, че пловдивската „Пимк“ също има лиценз за превоз на пътници, като компанията вече заяви желанието си да експлоатира маршрута от София до Бургас, както и още няколко други направления.

За момента не е ясно „РейлИмпекс“ към кои жп линии проявява интерес и с какъв състав ще може да ги обслужва. 

Компанията е учредена през 2014 г. от Младен Добрев Добрев, който е едноличен собственик на капитала и управител, сочи справка в Търговския регистър. Първоначалният предмет на дейност е бил свързан с вътрешна и външнотърговска дейност, ремонт на дизелови и електрически локомотиви, вагони, транспортна дейност в страната и чужбина и др.

В края на 2023 г. той е разширен, като вече включва и извършването на жп превози на пътници и товари, наемане на локомотивна тяга и вагони за извършване на жп превози на пътници. Първоначалният капитал от 5 хил. лв. също е увеличен на 400 хил. лв.

За 2022 г. компанията не е реализирала приходи, показва последния финансов отчет, качен в Търговския регистър за същата година. Приходите за 2021 г. са 64 хил. лв.

Добрев е едноличен собственик на капитала на още две фирми – „Евроинженеринг“ ЕООД и на „Зара Профит“ ЕООД. „Евроинженеринг“ ЕООД има валиден лиценз за превоз на товари, подновен през 2022 г. Фирмата е специализирана в ремонт на товарни вагони и възли за вагони, както и ремонт на дизелови локомотиви.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бизнесдама посече българските политици
Дата: 19/09, 16:34

Специален анализ казва има ли нужда от трета лента на АМ "Тракия" между Пловдив и София
Дата: 19/09, 16:34

Столтенберг отправя призив към съюзниците "да са готови да платят цената за мира"
Дата: 19/09, 16:23

Носете си чадърите: Дъжд залива половин България в следващите 24 часа
Дата: 19/09, 16:22

Нова съобщи извънредна новина за Доган
Дата: 19/09, 16:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия