Планински спасители предупреждават за влошаване на времето


Дата: 29/09, 09:39

снимка: Булфото

В планините все още не е заваляло, към момента температурите са между 9 и 15 градуса в курортите и съоръженията работят по график, но се очаква влошаване на времето. Това казаха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). Оттам посочиха, че ще има разкъсана облачност на повечето места, със слаб вятър. 

Туристите трябва да се съобразяват с конкретните метеорологични условия и при влошаване на времето да слязат от планината възможно най-бързо, посъветваха от ПСС. 

През изминалия ден осем спасители са участвали в акция по извеждането на турист със счупен глезен в района на хижа Вежен в Стара планина.

Оранжев код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен в 18 области на страната за днес, показва информация на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Кодът е сила за областите от Централна и Източна България: Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол. В останалите 10 области от Западна България е в сила жълт код. В Благоевград, Враца, Пазарджик, Пловдив и София област предупреждението е за обилни валежи и гръмотевици. В областите Видин, Кюстендил, Монтана, Перник и София град жълтият код е в сила заради силен вятър.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жена разкри, че с брат ѝ са жертва на имотна измама с участието на "полицай"
Дата: 29/09, 12:20

Проф. Кантарджиев обяви кога идва грипа
Дата: 29/09, 12:15

Новият бос на Спартак ще е ясен до дни
Дата: 29/09, 12:08

CINELAND® завръща IMAX изживяването® в „CINELAND GRAND MALL“ - Варна
Дата: 29/09, 12:00

В Бургас с акция за загинали мотористи
Дата: 29/09, 11:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия