Голям ръст на френските туристи във Варна


Дата: 21/09, 14:27

стнимка Община Варна 

През последните години броят на френските туристи посетили Варна нараства, коментира за Радио Варна Ирина Угринска, главен експерт маркетинг, реклама и анализи в Дирекция „Туризъм“ към община Варна, часове след участие в Международното туристическо изложение IFTM Top Resa в Париж, Франция.

Според данни на общинската дирекция до момента близо 10 000 французи са избрали Варна за своята лятна ваканция, а това е с 20% повече спрямо миналата година, каза още Угринска. Френските туристи са и с най-дълъг  общ престой в морската столица –  средно 6 дни, спрямо 4 - 5 дни при останалите туристи. Това е много показателен знак, че ние трябва да продължаваме да привличаме френски туристи, уточни експертът.

Варна беше рекламирана на международното туристическо изложение в Париж, което се проведе от 17 до 19 септември както с историческите забележителности, така и с близките летни курорти, не само като дестинация за ваканционен туризъм, а с пълен спектър на туристическо предлагане в региона, посочи Угринска. Тя допълни, че френските туристи се интересуват основно от културен туризъм и възможностите за включване на туристически обекти в обиколни пътувания.

Оказва се, че през летните месеци голяма част от френските туристи са поискали информация от Туристическия информационен център за културните и историческите забележителности на Варна, което ги прави от малкото туристи, които идват във Варна предварително подготвени за това, което търсят и искат да видят.

Златното съкровище от Варненския халколитен некропол е най-търсената забележителност от френските туристи, каза още Ирина Угринска. И по време на изложението в Париж, рекламните материали за него са били първите, които са свършили от варненския щанд. Предпочитани за посещение са още Побити камъни, Аладжа манастир, Римски терми и др.

По време на изложението много млади хора са се заинтересували от възможността за летни стажове във Варна, сподели Угринска. Интерес са проявили ученици и студенти, които учат туризъм и специалности в тази сфера. Това е нещо ново за Варна и ще направим възможното тези стажове да се случат, заяви  Ирина Угринска.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Малцина българи са виждали този знак във Варна и не знаят какво значи
Дата: 21/09, 17:52

Затвориха пътя Русе - Бяла заради голям пожар
Дата: 21/09, 17:47

Нейнски: Скандалът за протоколните снимки на Радев и Силяновска е провокация от РСМ
Дата: 21/09, 17:37

Балабанов: Българите имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел
Дата: 21/09, 17:32

Буря въхлетя Халкидики
Дата: 21/09, 17:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия