В минералната вода откриваме елементи, които участват във витализиращите процеси на кожата


Дата: 04/09, 13:53

Разговаряме с дерматолога д-р Катя Паскова

Д-р Катя Паскова е дерматолог с над 30-годишен опит и е сред първите лекари, които поставят началото на естетичната дерматология в България. Д-р Паскова създава и ръководи клиника Derma Vita, която повече от 20 години заема челна позиция сред водещите дерматологични клиники в страната.

Член е на управителния съвет на Българската Асоциация на Естетичните Дерматолози (BAAD). Също така членува и в Българското дерматологично дружество, Дружеството на частнопрактикуващите дерматолози в България, Академията по практична дерматология и естетична медицина, Европейската академия по дерматология и венерология (EADV), Европейската общност по лазерна дерматология (ESLD). За повече от 8 години, д-р Паскова е обучила над 100 български лекари за работа с различни способи на естетичната медицина.

Какви са основните ползи за кожата от правилната хидратация на организма?

Водата съставлява около 55% от тялото на човека. Тя е жизненоважна за функционирането както на организма ни, така и на най-големия ни орган – кожата. Хидратацията подобрява притока на кръв към кожата и е отговорна за доставянето на хранителни вещества и кислород към нея. Тези процеси са определящи за здравето, свежия и сияен външен вид на кожата.

Какво е значението на алкалността на водата за кожата?

В медицината все повече се говори за значимостта от поддържането на алкално-киселинния баланс в организма за човешкото здраве. Киселинната среда се свързва с възпалителни процеси, включително и тези в кожата. Балансирайки нивото на pH в организма, алкалната вода подобрява хидратацията и на кожата, позволявайки ѝ да абсорбира по-добре основни хранителни вещества. Също така има антиоксидантно действие, като подобрява състояния като акне и бактериални инфекции по кожата.

Какъв е специфичният ефект на минералната вода върху кожата в сравнение с други видове вода?

Специфичният състав на минералната вода носи допълнителна стойност. В минералната вода откриваме важни за организма елементи, които участват и във витализиращите процеси на кожата. Освен че е незаменимо средство за хидратация на тялото и органите, водата има детоксикиращо действие и балансира нивото на pH на организма. Премахването на токсините и поддържането на алкално-киселинния баланс на тялото допринасят за лечението на кожни проблеми и заболявания като акне. Редовният прием на DEVIN минерална вода, например, може да допринесе към дневния прием на някои хранителни добавки, тъй като набавя важни за организма соли и минерали.

Кои минерали/елементи на минерална вода DEVIN са най-полезни за кожата и защо?

DEVIN минерална има уникален състав от микро и макро елементи, които са важни за правилното функциониране на организма и за процесите, отговорни са здравия и младежки вид на кожата. Специално внимание обръщам на наличието на силиций, неслучайно наричан „минерала на красотата“. Една от функциите на силицият е да противодейства на процесите на стареене. Калцият от своя страна е важен за обновяването на клетките, антиоксидантната защита от увреждане на ДНК и липидната кожна бариера. Човешкото тяло не може да произвежда калций и за да се поддържат нужните нива в него, човек трябва да си го набавя чрез храна и вода. А калият ускорява производството на нови кожни клетки. Магнезият пък помага при възстановяването на кожата от вредите на слънцето. И това е само част от състава на минерална вода DEVIN.

Как метасилициевата киселина в състава на DEVIN Минерална помага за поддържането на младежкия вид на кожата? Какъв е ефектът на силиция върху колагеновите влакна в кожата?

Метасилициевата киселина може да противодейства на процеса на стареене. Тя спомага и за извеждането на токсини от тялото. Една от функциите на силицият е да участва в синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина. Той предотвратява разрушаването на колагеновите влакна, причинено от глюкозни съединения и повишава еластичността на кожата. Тези елементи са много важни за поддържането на здрава кожа с младежки вид.

Какви други фактори освен приема на минерална вода са важни за поддържането на здрава и красива кожа?

Целият начин на живот оказва влияние върху качеството и вида на кожата: времето, което отделяме за сън, начинът ни на хранене, нивата на стрес в ежедневието, времето, прекарано пред екраните, грижата за кожата, която полагаме. Често кожата отразява здравословното състояние на целия организъм и именно тя често показва първите симптоми на редица заболявания. На всички мои пациенти казвам, че грижата за кожата се осъществява отвътре навън и продължава след излизането от дерматологичната клиника.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доц. Лозанов: Единствено нашата безпаметност заплашва българската идентичност
Дата: 15/09, 21:53

Кошмар в Румъния! Потопът взе шест жертви, а един човек изчезна
Дата: 15/09, 21:40

Пращат черната кутия на разбилия се L-39 "Албатрос" в Чехия
Дата: 15/09, 21:22

Изкусителната Силвия от “Игри на волята" със смразяваща закана: Ще ги направя на карикатури, буквално!
Дата: 15/09, 21:12

Утре над 720 000 ученици ще прекрачат школския праг
Дата: 15/09, 21:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия