Доц. Статулов във Варна: На българското кино му липсва комедията


Дата: 23/09, 16:56

снсимка доц. д-р Деян Статулов, фейсбук

Критиката е необходима и много важна за съвременното ни общество, защото е като антидот срещу фалшивите новини и пропагандата. През последните години има повелители на общественото мнение, които дори не са професионалисти. Медиите малко цитират критици и ние сме затворени в шумоизолираща стая, нашият глас не се чува. Това каза кинокритикът Деян Статулов, който представи книгата си „Между два кадъра“ в рамките на фестивала „Златна роза“ във Варна. Срещата с него в Социалната чайна води театралът Стефан Прохоров. 

Статулов призна, че още от студентските си години се самоопределя като предубеден критик, но смята това за нормално, защото всеки човек има своите вкусове, страсти и емоции. „Ние вършим нашата работа с любов. Аз се ядосвам, когато гледам лош филм, и се вдъхновявам, когато гледам хубав. Наясно сме, че не всеки път на един творец му се случва да направи добър филм или роля, но критикът подхожда винаги с уважение. Критиката е част от процеса и трябва артистите да се вслушват в нея, въпреки че чуват много мнения“, добави той.

Попитан какво липсва на българската киноиндустрия, Статулов сподели, че лично на него не му достигат комедиите, историите, разказани с чувство за хумор и лекота. Родното ни кино вече е разнородно, смята той като добави, че за развитието му се иска само да се снимат повече продукции, да не се стопират сесиите за финансиране и държавата да регулира един нормален процес в бъдеще, предаде БТА. 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Ангелско число“ донесе 250 лева на дългокрака красавица в „Сделка или не“
Дата: 23/09, 19:11

Банкерка се провали на въпрос за Мики Маус в „Стани богат“
Дата: 23/09, 19:07

Бум на фалшивите столевки у нас
Дата: 23/09, 19:041 Коментар

Векове наред това българско градче е било република по-либерална от Франция и САЩ
Дата: 23/09, 19:00

Главчев: Важно е да предпазим жените и децата от заплахите в онлайн средата
Дата: 23/09, 18:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия