Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение


Дата: 20/09, 14:13

Снимка: Пиксабей

Не се появяват нови сметища на местата с осигурено видеонаблюдение. Това каза служебният министър на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров по време на парламентарния контрол в отговор на няколко въпроса, свързани с незаконни сметища в различни общини на територията на област Монтана. По думите му на кметовете на общините са издадени предписания за монтиране на видеокамери, където е възможно, съобщава БТА.

В имот в село Брусарци, област Монтана, който е частна общинска собственост, е установено незаконно сметище с площ около 800 кв. м, каза Димитров. Издадено е предписание на кмета на селото за почистване на терена и при проверка, направена вчера, е установено, че вече е почистен, допълни служебният министър. 

За нерегламентирано сметище с битови и строителни отпадъци в село Бели Мел, област Монтана Димитров каза, че замърсената площ е около 700 кв. м. В сметището са открити строителни отпадъци, земна маса, битови отпадъци, а замърсяването е на терен, в който са включени два поземлени имота. Срокът за почистване на сметището е 31 октомври т.г. 

Нерегламентирано сметище е установено и в град Бойчиновци, област Монтана. При проверка на 18 септември са установени множество купчини със земна маса, строителни отпадъци, кабели, гуми, керемиди и др. Сметището е близо до трасе на новострояща се фотоволтаична централа, добави той. Констатирани са нерегламентирани сметища и на още два терена. Срокът за почистване е до 31 октомври. При неизпълнение на предписанията за почистване, ще бъдат предприети административно-наказателни мерки, допълни служебният министър Димитров. 

Където има отклонение от главен път към сравнително проходимо място, се образуват изключително много незаконни сметища, а това е много голям проблем за цялата област Монтана, каза още служебният министър. По-рано Димитров посочи, че в община Монтана са разчистени над 40 имота и призова гражданите да изхвърлят отпадъците на определените места.  


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пеевски: Всички политици и институции да се обединим за пресичане на антибългарската кампания от РСМ
Дата: 20/09, 16:28

Познахте ли това бебе от НРБ? На 52 години шоуто му е "Забранено" и пак е с Мария Игнатова
Дата: 20/09, 16:27

След 22 часа БТВ нанесе тежък удар на Нова тв
Дата: 20/09, 16:19

Ръководство за покупка на добра холна секция
Дата: 20/09, 16:16

Торнадо в България, а силата на Природата се насочва към тази част
Дата: 20/09, 16:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия