Рекордно количество кокаин е открито в контейнери със замразени плодове на румънското пристанище Констанца


Дата: 24/09, 21:58

Пиксабей

Рекордно количество кокаин е заловено на румънското пристанище Констанца, като наркотикът е бил скрит в контейнер със замразени плодове, съобщи телевизия Диджи 24, цитирана от БТА.

Полицаите и прокурорите от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (DIICOT) се открили наркотика в 15 тона замразена плодова пулпа - стока, произхождаща от Еквадор и предназначена за Нидерландия. Контейнерът бил разтоварен на пристанище Констанца, а трасето му след това било наблюдавано от полицаите и прокурорите.

Товарът бил спрян за проверка на граничния пункт Нъдлак на румънско-унгарската граница, когато бил на път да излезе от страната. Двама мъже, румънски граждани, са били задържани по случая и предстои да се явят пред съда с искане за задържане в предварителния арест.

В съобщение на Румънската полиция се посочва, че през първата половина на август е предприета операция с кодово име "Екзотик" по инициатива на Дирекцията за борба с организираната престъпност - Службата за борба с наркотиците, която е довела до "залавяне на рекордно количество кокаин на пристанище Констанца".

На 18 септември контейнер, внесен от Еквадор от румънско търговско дружество, бил разтоварен на черноморското пристанище Констанца. След извършване на митническите формалности контейнерът бил транспортиран до град Аюд (Централна Румъния), а 71 метални варела със замразена плодова пулпа били прехвърлени в хладилен камион. Контейнерът съдържал общо 75 варела, а нетното количество във всеки от тях било около 200 килограма.

На 23 септември камионът, превозващ замразената плодова пулпа, пристигнал на граничния пункт Нъдлак и бил спрян от Граничната полиция за проверка. При проверката на варелите, които съдържали около 15 тона замразена плодове пулпа, е открито съдържание на кокаин.

По време на разследването са идентифицирани двама мъже съответно на 33 и 36 години, румънски граждани, които са заподозрени в участие в престъпна дейност. Извършени са и обиски в три жилища.

Според следователите членовете на престъпната група са подготвили склад в град Аюд, за да съхраняват част от подозрителната пратка. Там са открити четири метални варела и 88 кутии, съдържащи замразени плодове (около 880 килограма).

Три лица са отведени за изслушване в седалището на DIICOT в Констанца, като двама мъже са задържани за 24 часа за международен трафик на високорискови наркотици и предстои да се явят пред съда в Констанца с предложение за задържане в предварителния арест.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



25 септември 1513 г. – Балбоа достига Тихия океан
Дата: 25/09, 00:23

Как да изберем хубав ресторант с градина в София? 
Дата: 25/09, 00:10

Ваня Григорова призовава за промени в данъчната политика
Дата: 25/09, 00:00

Ръст на заразените с грип
Дата: 24/09, 23:38

Кристалина Георгиева: На прага сме на забележителна трансформация
Дата: 24/09, 23:141 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия