Игри и веселие във Втория традиционен дюлгерски събор на фирма Комфорт


Дата: 18/09, 06:20

Втори традиционен дюлгерски събор - с това интригуващо име строителната компания Комфорт ООД организира събитие, с което отдаде почит към древния дюлгерски занаят и неговите следовници - съвременните строители. Съборът е част от инициативите, с които една от най-авторитетните фирми в бранша отбелязва своя 35-ти рожден ден.

В производствената база на фирмата, до град Игнатиево, представители на над 100 фирми и организации, повече от 250 строители, инженери, архитекти - служители, колеги и партньори на Комфорт, участваха в професионални демонстрации и надпревари, доказвайки, че традициите на дюлгерския занаят са помнени, пазени и развивани и в модерните времена.

Майсторството на строителите бе тествано чрез поредица предизвикателства. Емблематично за дюлгерските знания бе построяването на тухлен зид при изпълнението на зидария с кръстата връзка. Строителите доказваха уменията си също с  изграждането на кофражна конструкция за бързина и прецизност. Компетентност и сръчност бяха демонстрирани и в построяването на арматурна колона по зададени размери. Състезателната програма бе закована с един от абсолютните дюлгерски трикове - забиване на пирони за скорост. С много шеги бе съпроводена и играта  „Баш майстора“, в която имаха възможност да се включат всички присъстващи, припомняйки си технологията за направа на шапка от вестник.

Финалът на надпреварата бе поставен от класически отборен двубой по теглене на въже и съпроводен с много подкрепа за състезателите от публиката.

Домакините бяха положили много старание, за да се чувстват гостите на истински традиционен събор. Изобилие от горещи скара специалитети, изстудени напитки и фолклорни ритми допринесоха за празничния дух. А с поглед към съвремието пъстрата атмосфера бе чудесно допълнена от артистичното присъствие на музиканта Калоян Куманов и младите певци от формация Бънджи сингърс.

В края на събитието домакини и гости вкупом се съгласиха, че наистина за тях важи в пълна сила максимата обединяваща традициите и бъдещето на дюлгерския занаят:

И за тях ще кажат после - яли, пили и се веселили! И продължили да строят със нови сили! 

Всички си обещаха, че след първия дюлгерски събор, ознаменувал четвъртвековния юбилей на Комфорт и вторият, посветен на 35-тата годишнина, всяко следващо десетилетие ще започва с подобен и все по-хубав празник.

Дюлгерският събор е част кампанията, посветена на 35-тата годишнина на строителната компания.

 

Кулминацията на тържествата ще да бъде на 1 декември 2024 г, когато на своята рождена дата Комфорт ООД ще покани партньори и приятели да вдигнат наздравица за нови сгради и нови цели!


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

ПСЖ започна с победа новия сезон в Шампионската лига
Дата: 19/09, 01:05

Тръмп обяви евентуална среща със Зеленски до дни
Дата: 19/09, 00:53

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия