Адел постави нов рекорд на Гинес в Мюнхен


Дата: 06/09, 19:35

снимка: marcen27, Уикипедия

Британската певица Адел представи последния си, десети концерт в Мюнхен в последния ден на август на огромна сцена на открито, с което сложи края на европейските си сценични изяви Стотици хиляди почитатели се стекоха в столицата на Бавария от началото на резиденцията на британската мегазвезда на 2 август.

Десетте концерта на Адел в Мюнхен бяха на построена специално сцена на открито с за годината и подобри световни рекорди. Това предаде БТА.

 

капацитет от 73 000 души, с което Адел Арена се превърна в най-голямата временна сцена, създавана досега. С над 730 000 продадени билета десетте спектакъла отчитат най-високата посещаемост на концертни резиденции извън Лас Вегас в САЩ, съобщиха от промоутъра Live Nation.

 

Според градската управа на Мюнхен, концертите на Адел генерират над 500 милиона евро в икономиката на града.

 

По данни на мобилния оператор O2 Telefonica половината от публиката на всеки от концертите в Мюнхен е била от почитатели от чужбина.

 

Край сцената върху 75 000 квадратни метра бе изградено пространството „Светът на Адел” с автентичен английски пъб, виенско колело, сцена за караоке, фермерски пазар и типична баварска бирена градина с музика на живо. Атракциите привлякоха 500 000 посетители.

Според оценките резиденцията на Адел в Мюнхен е на стойност сто милиона британски лири. Джоан Брент, официален оценител и съдия в Световните рекорди на Гинес, обяви, че на Адел се присъжда титлата за световен рекорд на Гинес за резиденцията й в Мюнхен. „Адел има много рекорди за музиката си, но това постижение я отличава и почита забележителната й визия за резиденцията ”Адел в Мюнхен”, се посочва в официално прессъобщение на Рекордите на Гинес. Световният рекорд е и за специалните визуални ефекти, създадени за всяка от песните й.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Министър Цоков предлага да съкратим с 30% учебното съдържание
Дата: 16/09, 12:43

Очевидец: Детенце с колело се спъна в тази тръба и падна лошо в Морската градина във Варна
Дата: 16/09, 12:38

Десетки ранени и една жертва при взрив на фабрика в Турция
Дата: 16/09, 12:35

26-годишна топ моделка е в болница след прием на Оземпик
Дата: 16/09, 12:31

Зрителите забеляхаза нещо странно с Годжи в "Коя е тази песен?" по БТВ
Дата: 16/09, 12:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия