Балабанов: Българите имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел


Дата: 21/09, 17:32

Снимка Булфото

Политик отправи ясно послание към народа.

В 51-вия парламент българските граждани имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел като излязат и гласуват. Това каза депутатът от „Има такъв народ" Станислав Балабанов в предаването „Тази събота" по бТВ.

При ниска избирателна активност има голяма опасност след изборите на 27 октомври скоро да има нови такива в началото на следващата година, предупреди той.

Относно предложението на ПП-ДБ за експертен кабинет с равноотдалечен от всички партии премиер депутатът от ИТН обяви, че неговата партия първа е лансирала идеята за експертно правителство, пише cross.bg.

„Ние поставихме фундамента и основата на нормалния диалог в парламента. Програмата, която одобриха всички, ще е основа за разговорите в 51-вия парламент, защото ИТН ще бъде незаобиколим фактор", коментира още Станислав Балабанов.

Реформата в антикорупционното законодателство не означава едно лице да бъде заменено с друго, подчерта той. ИТН не е подкрепила предложението, защото не иска да участва в интригите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. „ПП-ДБ, променяйки Конституцията и текста в основния закон, сами сложиха ограничението, че премахването на който и да е от КПКОНПИ касае конституционно мнозинство от 160 гласа. Кирил Петков като инициатор на закона миналия ден не беше в зала, пет човека от ПП липсваха. Защо се крие Кирил Петков? ИТН не участва в този фарс, тъй като и с нашите, и без нашите гласове не правим услуга на никого", коментира Балабанов.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Задържаните за контрабандата с радиоактивния америций станаха трима
Дата: 21/09, 19:43

Социолог: Нито една партия не може да устои на този натиск
Дата: 21/09, 19:30

Журналист: Ако Доган се кандидатира за депутат, ще се самоизключи от ДПС
Дата: 21/09, 19:21

Настъпва астрономическата есен
Дата: 21/09, 19:11

Официално: Софийската организация на БСП номинира Евгени Минчев за депутат
Дата: 21/09, 18:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия