Водещата на "Социална мрежа" разкри извънредна ситуация с телефон 112


Дата: 16/09, 15:44

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова нюз

Говорител на Национална система 112 старателно обясни за какви случаи се използва спешния телефон и кога хората не бива да звънят на него.

Данка Недялкова уточни, че би искала да обърне внимание на сигналите, с които граждани искат да получат информация или справка от телефон 112, тъй като това им създава сериозен проблем, след като като се заемали спешни линии.

На питанията каква е пътната обстановка, какво ще е времето, защо нямам ток, защо нямам вода, къде има задръстване на магистрала „Тракия“, това са въпроси, на които ние няма как да дадем отговор, заяви в „Социлна мрежа“ Недялкова.

Затова палирам към хората да звънят на телефон 112 само когато действително имат необходимост от помощ, а това са ситуациите, в които е застрашено тяхното здраве и живот сигурност има потенциална такава заплаха, добави тя. 

За справки с исканията, които казах преди малко, свързани с времето и такива не спешни въпроси, не би следвало да се задават на 112, защото той е телефон за спешни случаи, а не информационен телефон. Ние приемаме информация и я предаваме на спешните служби, които да отреагират от своя страна, каза още по Нова нюз Недялкова.

След тези нейни думи водещата на предаването даде пример, в който се обадила на 112 заради сериозен проблем с дъщеря й.

В една много студена зима нямах кола, такситата не работеха, детето ми беше с 40 градуса температура. Случи се да нямам аналгин вкъщи, обясних на 112 ситуацията и дойде най-любезния екип на света с аналгин, за да можем да свалим температурата, разкри Милена Янинска.

Казвам го, както за реклама на услугата, така и в момент, в който понякога и човешкото отношение се взима под внимание за екстремни ситуации, за които по принцип не би трябвало да използваме Спешна помощ за такива неща, но има извънредни моменти, аргументира се Янинска.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 02:30

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия