Журналист: Ако Доган се кандидатира за депутат, ще се самоизключи от ДПС


Дата: 21/09, 19:21

Стопкадър Нова нюз

Журналист разкри прелюбопитна новина за Ахмед Доган.

Ако член на ДПС регистрира избирателни листи от името на друга партия, той ще се самоизключи от Движението. Това каза в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS журналистът Валерия Велева по повод ситуацията в ДПС.

„В момента, в който член на ДПС отиде да регистрира водач на листа определен, да кажем, от господин Доган или от екипа, отиде да регистрира листа в Кърджали, Смолян, Варна или където и да е от името на „Алианс за права и свободи”, веднага се задейства член 6 от Устава на Движението, по силата на който той се самоизключва”, поясни думите си Велева.

Тя очаква в близките дни Ахмед Доган да свика Централното оперативно бюро или събрание, на което да решат как да участват в изборите. Ако Доган е кандидат за депутат, ще се самоизключи от партията си, ако се кандидатира от името на друга партия. „Струва ми се, че те сами ще затворят зад себе си вратата на ДПС”, каза Велева.

Относно разцеплението в партията тя каза, че и двете страни на ДПС ще избегнат сблъсък лице в лице. „Толкова е драматична раздялата в партията, че там ще се изправят род срещу род. Важно е големите лидери на ДПС да не допуснат такова разделение”.

„Поне 200 000 гласа ще събере „Движение за права и свободи - Ново начало” и около 150 000 гласа ще събере крилото около г-н Доган. Срещу крилото на г-н Доган ще играят още три партии, за които гласуват хора от смесените райони. Гласовете за цялото ДПС ще бъдат много повече, отколкото на последните избори”, каза Велева.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лудогорец победи Локомотив (София) с 2:0
Дата: 21/09, 22:30

Нивото на река Дунав край Русе се качи със 72 сантиметра
Дата: 21/09, 22:15

Любопитно сравнение: София ми е Сеул
Дата: 21/09, 21:54

Дъщерята на Живко Господинов към шефовете на Спартак: Махнете всички плакати с лика на татко от стадиона
Дата: 21/09, 21:52

Антоанета, чиято кола се вряза в автомобил с мигранти, не е била дрогирана
Дата: 21/09, 21:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия