Варненци масово се женят за украинки


Дата: 09/09, 22:01

Пиксабей

Смесените бракове бележат ръст

През тази година се наблюдава увеличение на смесените бракове във Варна, като най-много от тях са между българи и жени от Украйна. В периода от януари до края на август са регистрирани общо 748 брака, от които 112 са смесени. Освен сватбите между българи и украинки, сред младоженците има и представители на държави като Испания, Германия, Турция, а дори и от далечна Австралия.

Забелязва се и интерес към сватбени дати, които носят символика в съвпадението на числа, като например дати, където денят и месецът съвпадат. Още една популярна практика сред младоженците е изборът на конкретен час за сватбената церемония, като този час често е изчислен от астролози, които твърдят, че ще донесе късмет на бъдещото семейство. От "Обреди" - Варна споделят, че подобни практики са все по-търсени, пише Дунав мост

Днешният ден, 9 септември, също привлече внимание, благодарение на съвпадението на датата и месеца. Младоженците вярват, че това им носи щастие и успех в семейния живот. Интересно е, че някои двойки избират и неконвенционални часове за сватбените си церемонии, следвайки нумерологични принципи. Такъв случай споделя Мартина Кожухарова, служител в ритуалната зала, която е венчала двойка в 11:38 часа. Появили се и въпроси какъв часовник да се използва за точна синхронизация с този нестандартен час.

Младоженците, които избраха именно днешния 9 септември за своя сватбен ден, споделят, че гледат на брака не само като на голяма отговорност, но и като на ценна традиция, която искат да поддържат.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Експерт: Последният трус от вчера до Вранча е най-силният в региона за тази година
Дата: 17/09, 08:33

Кметът Терзиев се извини на софиянци по БТВ
Дата: 17/09, 08:32

"Мета" забрани някои руски медии в платформите си
Дата: 17/09, 08:22

Скандал в ефир между Цънцарова и Цончо Ганев
Дата: 17/09, 08:18

Ръководителят на "Хамас": Движението е готово на дълга война на изтощение
Дата: 17/09, 08:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия