Отварят пътят за Елена, но при определени условия


Дата: 17/09, 08:41

Пиксабей

От днес основният път към град Елена, който преминава през село Мерданя, е отворен за движение, но при определени условия. Това наредиха със своя съвместна заповед директорът на Областно пътно управление и началникът на сектор "Пътна полиция“ при ОД на МВР инж. Венцислав Ангелов и гл. инспектор Радостин Върбанов, предаде Фокус.

Припомняме, че ремонтът на път II-53 “Поликраище – Елена – Сливен“ стартира още през миналата година, като дейностите бяха временно преустановени през зимата, заради невъзможност да се работи при ниски температури и лошо време.

От днес преминаването по отсечката вече е позволено, но само за автомобили до 3,5 тона. За по-големите превозни средства има въведени обходни маршрути. Освен това шофьорите трябва да се движат с не повече от 40 км/ч. в участъците, в които все още текат довършителни работи.

Това е обозначено с пътни знаци, като на място има и сигналисти.

"Ограничението не важи за автомобили на ЦСМП, МВР, ПБЗН, Центрове за хемодиализа, социални патронажи, междуградски и училищни автобуси. Шофьорите са длъжни да спазват въведените ограничения на републиканския път по време на строително монтажните работи, както и подаваните сигнали от сигналистите“, пише още в заповедта на ОПУ и полицията.

През миналата седмица от ОПУ увериха, че са на финала на ремонта, но реална информация за това кога ще го отворят все още няма. Първоначално ремонтът трябваше да приключи до края на юли.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 06:50

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 06:40

Учени: Спътниците на Илон Мъск „блокират“ гледката към Вселената
Дата: 19/09, 06:00

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 05:10

Тагарев: Трябва да се изключи вариантът за техническа повреда
Дата: 19/09, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия