Златният Магомед Рамазанов: В Дагестан и Русия не мога да бъда независим


Дата: 22/09, 14:58

Кадър БТВ

Олимпийският шампион на България в борбата (кат. до 86 кг, свободен стил) - натурализираният дагестанец Магомед Рамазанов, разкри навръх Деня на независимостта, че в родината си не може да се почувства толкова свободен, колкото у нас. 

От година борецът живее и тренира във Велико Търново и София, а на олимпийските игри в Париж триумфира със златото, което му донесе и званието "Почетен гражданин" на старопрестолната ни столица.

"Независимостта за мен зависи от това до колко един човек желае да я постигне и колко усилия полага. Това е благородно дело. Като мъж аз трябва да се грижа за спокойствието и у дома. Аз идвам от ислямска държава. В България символите са едни, в Дагестан - други, в Русия - трети. За съжаление у нас аз не мога да бъда истински независим. Финансово може би е постижимо, но моралът и културата ми не го позволяват. Да бъдеш напълно независим и според мен не е възможно, винаги имаш отговорности, които трябва да изпълниш", заяви той в предаването "Тази събота и неделя" по БТВ.

Рамазанов сподели, че все още свиква с еуфорията около триумфа му в Париж, въпреки множеството срещи с представители на държавните институции. Не те обаче му засвидетелстват най-голямо уважение.

 

"Беше ми повече от приятно да стана почетен гражданин на града, който носи историята на България, старата столица. Докато се подготвях дори и не очаквах, че ще се стигне до това събитие, в което аз да бъда така уважен. Града като свой", заяви Магомед и добави:

"Моето село е доста по-малко, аз не крия произхода си, но медалът е за България, и най-вече посветен на Търново. Знам, че златото значи много за страната, дори понякога се смущавам, когато срещам търновалии и те ми стискат ръката, благодарят ми. Тук е моментът и аз да благодаря за това отношение и искрено уважение на младежите, които спортуваха заедно с мен. А пък децата, които тепърва тръгват по моя път и начина, по който ме гледаха, когато се прибрах... много емоционално беше"

Цялото интервю можете да видите ТУК

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ангел Русев скочи на федерацията по щанги: Докога ще печелим медали само за славa и плакети?
Дата: 22/09, 17:10

Премиерът на Израел се закани на "Хизбула"
Дата: 22/09, 16:58

Взрив в мина уби много хора
Дата: 22/09, 16:45

В Денят на Независимостта си отиде най-независимият творец в България, обяви Тео Ушев
Дата: 22/09, 16:36

Чакъров: Независимостта на България предизвиква национална гордост
Дата: 22/09, 16:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия