Орбан пристига на посещение в Северна Македония


Дата: 25/09, 09:29

Снимка: Булфото

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, с водена от него делегация с представители от унгарското правителство, пристига на официално посещение в Северна Македония на 26 и 27 септември, предаде БНТ.

В петък Орбан ще проведе среща на четири очи с министър-председателя на Северна Македония Християн Мицкоски във вилата му в Охрид. В рамките на посещението ще се проведат и серия от двустранни срещи на ниво министри, както и съвместно междуправителствено заседание, след което се очаква двамата премиери да дадат пресконференция.

В рамките на двудневното посещение е предвидена разходка в Охрид, посещение на църквата „Богородица Перивлепта“, Античния театър и манастирския комплекс „Свети Наум“. Според официалната информация се очаква премиерите Мицкоски и Орбан да положат цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий в Охрид.

След встъпването в длъжност на новото правителство в Скопие, Унгария е много активна, предоставяйки заем на югозападната ни съседка на стойност 500 милиона евро. Според независими източници средствата са от китайски банки. Преди няколко седмици стана ясно, че и мобилен оператор от Унгария е поискал да получи лиценз за работа в Северна Македония.

Виктор Орбан беше първият чуждестранен и европейски премиер, които поздрави Християн Мицкоски за победата на популистката ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните избори в Северна Македония на 8 май. Унгария като ротационен председател на ЕС настоява да бъде продължена политиката за разширяване към Сърбия и Северна Македония, както и към Босна и Херцеговина.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



През 1936 години 40 хиляди изумени германци гледат "Българска китка" на турне за Олимпиадата в Берлин
Дата: 25/09, 11:42

Край на сковаността в ставите
Дата: 25/09, 11:40

Тестват националната системата за ранно предупреждение и BG-ALERT
Дата: 25/09, 11:39

Американското разузнаване информира Тръмп за смъртни заплахи от Иран
Дата: 25/09, 11:36

Уведомяват се всички плащащи с телефон на касата на Билла, Лидл и Кауфланд
Дата: 25/09, 11:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия