Силен вятър спря ферибота при Оряхово


Дата: 30/09, 08:24

кадър, илюстративен: Petel.bg

Заради силен порив на вятъра фериботната платформа, намираща се на българска територия при Оряхово временно спира работа. Това съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП) на интернет сайта си, предаде БТА. 

Заради основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе остава в сила временната организация на движението, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. На граничните пунктове с Румъния движението е нормално. 

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната за товарни автомобили. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“, като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“, като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на Александруполис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Заради ремонта на ГКПП „Гюешево“, при границата с Република Северна Македония (РСМ), временно движението на преминаващите товарни автомобили ще бъде пренасочвано през трасетата за преминаване на леки автомобили. Възможни са известни затруднения. На останалите пунктове с РСМ трафикът е нормален. 

По границата с Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Карат родителите да купуват скъпи помагала, които не се използват
Дата: 30/09, 10:14

Ставаме като японците: Жилищата като кутийки
Дата: 30/09, 10:11

Максим Бехар се хвана на бас в ефира
Дата: 30/09, 10:09

Първото отпадане от „Гласът на България” съсипа Славея с години
Дата: 30/09, 10:08

Новият шеф на БЛС: Ще се борим за достойно заплащане на лекарския труд
Дата: 30/09, 10:003 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия