Край с Шенген и железните граници се затварят в най-важната страна в ЕС


Дата: 12/09, 20:37

Кадър 

В писмо до ЕС вътрешният министър на Германия Нанси Фезер официално съобщава, че от понеделник възстановява контрола по сухопътните граници на Федералната република.

"Достигнахме границата на възможностите си да подслоняваме новопристигащи мигранти", твърди Фезер, която настоява за повече солидарност при разпределението им в ЕС.

"Нито една държава в света не може безкрайно да приема мигранти", пише още министърът.

Германският вътрешен министър Нанси Фезер настоява за реформи на Дъблинското споразумение за миграцията.

Германия е принудена да затегне контрола по границите си заради претоварване на общините и нарасналата опасност от нови терористични атентати, пише вътрешният министър Нанси Фезер в официално писмо до Брюксел.

Фезер напомня и за терористичните нападения неотдавна, а предполагаемите извършители са мигранти. Тя критикува още "увеличаващата се дисфункционалност" на Дъблинското споразумение, което задължава страните от ЕС, в които първо са пристигнали бежанците, да разгледат молбата за убежище.

Повишените миграционни потоци не могат да бъдат решени чрез едностранно премахване на Шенгенската зона. Това заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от Ройтерс, цитира БТА.

По-рано тази седмица Германия обяви планове за налагане на по-строги проверки на всичките си сухопътни граници в опит да се справи с нелегалната миграция.

Проверките в широката зона на свободно движение - европейската шенгенска зона - ще започнат на 16 септември и първоначално ще продължат шест месеца.

 

"Отговорът не може да бъде едностранно премахване на Шенген и прехвърляне на топката към страни, които се намират на външните граници на Европа", подчерта Мицотакис.

По думите му решението трябва да включва "справедлив компромис" между всички европейски страни, които ще приемат необходимостта от защита на външните граници на Европейския съюз.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ливърпул победи Милан с 3:1 насред "Сан Сиро"
Дата: 18/09, 01:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 18/09, 01:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 00:50

Германска туристка е починал, след като е бил ухапан от акула край Канарските острови
Дата: 18/09, 00:40

Хари Кейн вкара четири гола за разгромната победа на Байерн Мюнхен с 9:2 срещу Динамо Загреб
Дата: 18/09, 00:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия