1,4 млн. лева ще похарчи Варна за изборите на кметове в районите "Одесос" и "Приморски“


Дата: 19/09, 12:12

Снимка: пресцентър ОбС

Община Варна ще осигури средства за провеждане на частичните избори за кметове на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна. С почти пълно единодушие комисията по финанси и бюджет към местния парламент одобри план-сметката за провеждане на вота. Съгласно Изборния кодекс разходите по организационно-техническата подготовка и обезпечаването на частичните избори, включително с техника и консумативи, са за сметка на общинския бюджет, съобщиха от пресслужбата на Общински съвет Варна.

Прогнозните разходи са в размер на 1,4 млн. лева. От тях 520 хил. лева са предвидени за възнаграждения на членове на секционните избирателни комисии. Разходите, свързани с организационно-техническата подготовка – отпечатване на избирателни списъци, бюлетини, изборни книжа, печати и др., са в размер на 335 хил. лева. За други разходи, като наем на зала, охрана, транспорт, канцеларски материали и консумативи, са заделени 475 хил. лева. В план-сметката има включени и 70 хил. лева за възнаграждения на членовете на Общинската избирателна комисия.

Частичните местни избори са насрочени в укази на президента за 20 октомври 2024 г. До предсрочния вот се стигна, след като ОИК прекрати пълномощията на избраните миналата есен кметове на „Одесос“ и „Приморски“ Цветнен Цветков и Николай Желязков. По-късно двамата бяха окончателно отстранени с решения на Административния съд.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Столтенберг с прощална реч
Дата: 19/09, 22:10

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 22:10

Първи участник напусна „Островът на 100-те гривни“ след сензационно решение
Дата: 19/09, 21:54

Доган: Дайте ми време да се адаптирам
Дата: 19/09, 21:473 Коментара

Големият Микяй Наим с още една култова победа срещу еврошампион
Дата: 19/09, 21:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия