Илков: Няма опасност за хората след откритото радиоактивно вещество в Пловдивско


Дата: 21/09, 16:30

Снимка Булфото

Вътрешният министър обяви нещо важно за всички, които живеят близо до града под тепетата.

Няма данни  за други количества америций 241. Това заяви пред журналисти в Панагюрище служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков. Припомняме, че при специализирана операция на МВР, ДАНС и прокуратурата в Пловдив бяха открити 80 плочки с радиоактивното вещество.

Министърът уточни, че проведената акция е предотвратила  възможността част от веществото да бъде изнесено и насочено в друга посока. Илков увери, че няма опасност за живота и здравето на хората, които живеят в близост до мястото, където е съхранявано веществото. Той посочи също, че двама от задържаните остават в ареста, има повдигнати обвинения срещу тях. Те са криминално проявени с регистрирани престъпления срещу собствеността, пише .

Всичко е много специфично и не трябва да допускаме каквато и да била грешка в разследването, така че лицата да получат ефективно и високо наказание, заяви  още Атанас Илков.

Министърът на вътрешните работи коментира и подготовката за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Той съобщи, че в министерството са постъпили няколко сигнала, но по думите му те "не са с някаква сериозна тежест".

Сигналите са за лица, които евентуално ще участват в купуване и продаване на гласове, но на този етап няма нищо конкретно като факти и информацията е много обща. Независимо от това, тя подлежи на проверка, след което ще бъде докладвана на прокуратурата, каза Илков.

Основна задача пред нас е да гарантираме честни и прозрачни избори, така че да не допуснем изкривяване на вота на гражданите. Ще бъдем безкомпромисни в нашите действия. Имаме организация с колегите от ДАНС и от прокуратурата, има изготвен междуведомствен документ,  така че взаимодействието и координацията да бъде на едно добро ниво, каза още Атанас Илков.

Министърът на вътрешните работи е в Панагюрище по повод Националния конкурс "Пътен полицай на годината - 2024", който тази година се провежда за 30-и път.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Юноши на "моряците" направиха равен в София
Дата: 21/09, 20:13

Таланти на Черно море изгубиха дербито от Спартак
Дата: 21/09, 20:10

Евгени Минчев: Научих от медиите, че съм номиниран за депутат от БСП
Дата: 21/09, 20:061 Коментар

Фратрия изпусна победата в Каварна
Дата: 21/09, 19:57

Задържаните за контрабандата с радиоактивния америций станаха трима
Дата: 21/09, 19:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия