Бивш шеф в ДС: В България няма нито един олигарх като хората. Доган е...


Дата: 13/09, 20:24

Булфото

ДПС е разкъсано между политика и корпоративни интереси

Политическият анализатор Димитър Иванов, бивш ръководител на Шести отдел на Държавна сигурност и настоящ издател на вестниците "Русия днес" и "Китай днес", изрази своето мнение относно актуалната политическа ситуация в България в интервю за Българското национално радио.

Иванов, който е и преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии, коментира текущите събития в Движението за права и свободи (ДПС), описвайки ситуацията като "неразбория". Според него, конфликтът в партията има политически характер и представлява "сблъсък между политическата и корпоративната линия в партията".

"Борбата е за овладяване на политическата партия ДПС, която евентуално след това да бъде използване като инструмент за някакви други цели", заяви Иванов. Той подчерта ролята на Ахмед Доган като идейно-политически лидер на партията, отбелязвайки, че "когато не е ясно една партия от чие име и в чия полза иска да упражнява властта, не може да се говори за партия, а за корпорация или за кръг по интереси".

Бившият издател на вестниците "Дума" и "Земя" прогнозира, че на предстоящите избори на 27 октомври "основната членска маса ще се придържа в руслото на ДПС като политическа партия, а не в руслото на "ДПС-Ново начало" - като бизнес структура"., предаде Дунав мост

Иванов изрази и мнението си относно олигархията в България, заявявайки, че "в България няма един олигарх като хората". Той отбеляза липсата на легитимни милиардери и значими инвестиции в производството, като същевременно призна наличието на няколко изключения.

Коментирайки своя предишен текст във вестник "Земя", озаглавен "Добри думи за бедния Хусар", отнасящ се за Иван Гешев, Иванов призна: "Ако приемем, че главният прокурор Гешев е "добрият Хусар", сгреших!". Той защити образованието на Гешев, но изрази критика към настоящото състояние на прокуратурата, заявявайки, че "в прокуратурата има добри мускетари, но не са на ръководни позиции и затова тя се клати".

В заключение, Димитър Иванов прогнозира, че след предстоящите седми предсрочни избори ще бъде съставен редовен кабинет, който обаче "няма дълго да издържи".


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Родна поп фолк дива сбъдна мечтата на Ноле: Изпя му любимата българска песен!
Дата: 18/09, 07:36

Бивол изскочи внезапно на пътя и смаза кола до неузнаваемост
Дата: 18/09, 07:35

Засилен полицейски контрол в цялата страна
Дата: 18/09, 07:22

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 07:20

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 18/09, 07:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия