Арестуваха украинския шампион Усик в Полша


Дата: 18/09, 09:38

стоп кадър: Х, М. Бенсон

Най-титулуваният боксьор в историята на украинския професионален бокс, обединеният световен шампион в тежка категория Олександър Усик (22-0, 14 нокаута), е арестуван на полското летище в Краков. Това съобщи народният представител, първи заместник-председател на Комитета на Върховната рада по въпросите на младежта и спорта на Украйна Жан Беленюк, предаде Гонг.бг.

В същото време Беленюк публикува видео, на което боксьорът е отведен с белезници. Към момента обстоятелствата по ареста на Усик не са известни.

Съпругата на боксьора Екатерина побърза да успокои в социалните мрежи, че "всичко е нормално, всичко е наред! По-късно Олександър ще обясни всичко! Нищо криминално!"

След това дойде и нова информация от Беленюк: "Всичко изглежда наред, скоро Олександър трябва да бъде освободен. Подробности, мисля, че той ще се изкаже сам."

Имаше и коментар от директора на отбора на Усик Сергей Лапин: "Не се притеснявайте, всичко е наред. Службата за митнически контрол пресили задълженията си".

Според промоутъра Анджей Василевски Усик е пътувал с кола от Киев до Краков и е планирал оттам да лети до Испания за тренировка. По неизвестни причини на лицето, придружаващо боксьора, е било отказано да се качи на борда. Усик отказал да лети сам и започнал да се съпротивлява на задържането на придружаващото го лице. Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял по телефона с Олександър Усик и боксьорът вече е освободен. Зеленски заяви, че е "възмутен от подобно отношение към шампиона".

Самият Усик публикува съобщение, че става въпрос за недоразумение.

"Скъпи приятели. Случи се недоразумение. То беше бързо разрешено. Благодаря на всички, които се включиха. Благодаря на украинските дипломати за ефикасната подкрепа. И уважение към полската полиция за това, че изпълнява задълженията си, без да се съобразява с ръст, тегло, обхват и религии", написа шампионът.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зрителите са разделени: От „Осанна“ до „Разпни го” за Мимо-Гарсия от „Островът” по БТВ
Дата: 19/09, 13:19

Турската полиция залови мигранти в такси при опит да преминат в България
Дата: 19/09, 13:13

Тошко Йорданов от трибуната на НС: Лена е хигиенистката, която поддържа санитарния възел ПП
Дата: 19/09, 13:11

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 13:10

МВР е свалило сайт по сигнал на граждани
Дата: 19/09, 13:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия