На метри от основно училище: Питбул без намордник нападна жена и уби кучето ѝ


Дата: 18/09, 09:12

Пиксабей

Жителка на Бургас преживя ужасяващ момент, когато питбул без намордник нападна нея и малкото ѝ куче в понеделник следобед. Инцидентът се случи на улица "Любен Каравелов" в централната част на морския град, само на метри от входа на едноименното основно училище, пише "Дунав мост".

Мария Цветкова, потърпевшата в този случай, разказва за преживяното: "Бях с моя приятелка и се връщахме от разходка с моето куче. Когато завихме по моята улица "Любен Каравелов", не видяхме питбула, който скочи със страшна сила върху моето кученце. Аз се разпищях и питбула скочи и върху мен и ме събори. Не видях момчето, което беше с него, да прави нещо, за да освободи домашния ми любимец от устата на голямото куче."

Според свидетелството на Цветкова, питбулът е бил разхождан от млад мъж, който не е взел необходимите предпазни мерки - кучето не е носело задължителния за породата намордник. В резултат на нападението, 10-годишният пинчер Роко, домашният любимец на Цветкова, е загинал на място.

Инцидентът повдига сериозни въпроси относно безопасността на гражданите и отговорното отглеждане на домашни любимци, особено на породи, считани за потенциално опасни. Цветкова изразява загриженост: "Какво ще стане, ако утре нападението е срещу дете?" Този въпрос подчертава необходимостта от по-строг контрол върху разхождането на кучета от агресивни породи в градска среда.

След атаката младежът, разхождащ питбула, е избягал от местопроизшествието, оставяйки Цветкова с наранявания на десния крак. Потърпевшата споделя още един обезпокоителен детайл: по време на инцидента, покрай тях е преминал автомобил на местна охранителна фирма, но шофьорът не само че не е предложил помощ, но и е посъветвал младежа с питбула да напусне мястото.

От полицията в Бургас съобщават, че собственикът на питбула е идентифициран. Той обаче твърди, че е бил извън града по време на инцидента и че кучето е било поверено на негов приятел за разходка. Разследването продължава с цел установяване самоличността на младежа, разхождал кучето в деня на инцидента.

Този случай повдига множество въпроси относно отговорността при отглеждането на домашни любимци, особено на едри и потенциално опасни породи, както и за необходимостта от по-строги мерки за контрол и санкции при неспазване на разпоредбите за разхождане на кучета в градска среда.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 19/09, 13:30

"Лейди България" се изправя пред съда за закана с убийство и хулиганство
Дата: 19/09, 13:29

Зрителите са разделени: От „Осанна“ до „Разпни го” за Мимо-Гарсия от „Островът” по БТВ
Дата: 19/09, 13:19

Турската полиция залови мигранти в такси при опит да преминат в България
Дата: 19/09, 13:13

Тошко Йорданов от трибуната на НС: Лена е хигиенистката, която поддържа санитарния възел ПП
Дата: 19/09, 13:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия