Политолог: Това нещастно НС гони някакви караконджули, вместо да се занимава с проблемите на хората


Дата: 18/09, 11:52

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

ПП-ДБ са сложили три законопроекта на масата, за да се отпушат средствата по Плана за възстановянате. ГЕРБ обаче ги контрират. Къде е истаната?

Има един идиом, че нещо, когато е спешно, е грешно. Трябва да правим законодателство, което отговаря на добрите стандарти. На нас законодателството ни е брак. То се предлага от депутати и групи, които не са във властта, не е базирано на научни изследвания, не е консултирано. Но от друга страна трите законопроекта, за които става въпрос, са на масата от години и няма никакво оправдание защо те не са приети. Аргументът, че са останали само две седмици до следващите избори и затова няма да се гледат законите, не е сериозен. 

Това коментира пред Нова нюз политологът Теодор Славев.

Това Народно събрание нещастно се занимава с исторически паркове, джендъри, чуждестранни агенти - караконджули, които гоним и които изобщо не са в центъра на интереса на българския гражданин и на обществото, още повече че са тежко антидемократични. Абсолютна утопия е, че ЕК ще предоговори Плана за възстановяване, защото сроковете са ясни. Другите държави много са напреднали, а България много изостава, за да си подобри икономиката, коментира той.

Съдебната реформа е ключът към разрешаване на политическата нестабилност. Според мен ротацията на премиери не се случи, защото ПП-ДБ и ГЕРБ не успяха да се разберат как ще се избира Висшия съдебен съвет, инспекторат и останалите регулатори, коментира той.

В последните дни всичко, което се случва е с предизборен характер. ПП-ДБ се опитват да изкарат теми, които техния електорат смята за важни и да ги наложат в парламента, но това трудно се получава. Освен това джентълменските писма не са публични и не се разпространяват до медиите. Надявам се, макар че не го виждам, някак да се свали напрежението между партиите, да осъзнаят, че основната им цел е да управляват и да упражняват властта и след тези избори да имаме някакво относително стабилно управление, посочи той.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Григор замина от България
Дата: 19/09, 14:27

Отстраниха от занятия ученик в Гърция заради мобилен телефон в час
Дата: 19/09, 14:18

Дрон следи туристите във Варна
Дата: 19/09, 14:07

Крум Савов: Не Мартен, а мениджърът на Гришо е спрял "Луда по тебе" за Джокович
Дата: 19/09, 14:07

Министър на образованието съобщи важни дати за деветокласниците
Дата: 19/09, 14:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия