Eвродепутатът Илия Лазаров: Oхраняваме перфектно своята граница


Дата: 24/09, 22:41

кадър: bgonair.bg

Няма страна, която да е спряла някого да мигрира. Ние се справяме много добре в рамките на това, което е възможно. Това мнение изрази евродепутатът от ГЕРБ-СДС Илия Лазаров в "Денят ON AIR".

"Ние сме перфектни в своята охрана на границите. Проблемът не е нито в България, нито в Румъния. Австрия си решава вътрешнополитически въпроси чрез ветото, което ни налага. Когато говорим за комисари, в България често забравяме, че като стане комисар, той е комисар на Европа. Това, че България излъчва свой човек, не означава, че е представител на България. Той работи еднакво за всички", коментира гостът.

"Екатерина Захариева получи един много хубав ресор. Той разпределя 90 млрд. евро годишно. Това също е един от основните ресори в доклада на Марио Драги, ако искаме да станем конкурентоспособни. За да догоним САЩ и Китай, това е най-важният ресор", смята Лазаров.

Според него е имало активно мероприятие срещу Екатерина Захариева.

"Излиза първо една статийка някъде. След това се подхвърля на по-млад и неопитен колега. Опитаха се да очернят. Идеята беше на колегите от "Продължаваме промяната", ако могат да отстранят Екатерина Захариева, за да стане Юлиян Попов техният кандидат", уточни Лазаров.

"С "Демократична България" сме доста по-близки исторически. "Продължаваме промяната" са от коалицията. Това минава за едно проевропейско и проатлантическо мнозинство. "Продължаваме промяната" познаваме по-малко, но дотук не сме впечатлени от участието им в политиката. Ние ще се съобразим с нашия голям коалиционен партньор, ако той има това желание, но не изпадаме в някакъв голям ентусиазъм. На политическия пазар няма много политически сили. В момента ние се самоизяждаме", анализира Лазаров.

Той определи кметовете в листите на ГЕРБ като добро решение.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Край на сковаността в ставите
Дата: 25/09, 01:10

Израел се стреми военната кампания срещу "Хизбула" да приключи възможно най-бързо
Дата: 25/09, 01:05

Реал Мадрид записа пета поредна победа във всички турнири
Дата: 25/09, 00:45

25 септември 1513 г. – Балбоа достига Тихия океан
Дата: 25/09, 00:23

Как да изберем хубав ресторант с градина в София? 
Дата: 25/09, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия