Пълен обрат с Явор Дачков: Каза добра дума за един човек в България


Дата: 18/09, 20:38

Кадър ФБ

Журналистът Явор Дачков, който стана запазена марка за хапливи коментари и дори обиди по адрес на световни величия, този път излезе извън рамките и похвали един човек в България.

Ето какво пише Дачков:

Много харесвам Джокович като тенисист и като човек. Изключително добър, което си личи отдалеч. В същото време е човек с характер, което си проличава всеки път на корта, а извън него и в Австралия.

За случката, която се обсъжда, имам смесени мисли, харесах и няколко коментара от приятели, но нещо в този сюжет ми направи впечатление, извън споровете за чалгата и прочие.

Рядко можеш да видиш българин, който казва "Не" на световната слава. Много рядко, да не кажа никога. Това много ми хареса, както ми хареса и начинът, по който го направи.

DJ Мартен Роберто отказа на Джокович пред препълнена зала и живо предаване без героични пози и с типичната свръхемоционална художествена самодейност в подобни случаи. Човек с характер.

Направи го с усмивка, но твърдо и без обяснения (точно както навремето Джокович се държеше в Австралия, затворен в хотела).

В сцената нямаше никаква неловкост, поне аз не усетих такава от тв излъчването. Джокович прие отказа също така чаровно, както се отнася към всички, около себе си. Без сърдене и пози, така характерни за други звезди от неговия ранг.

За мен това е новината в тази случка. Българин с характер, който на всичкото отгоре го прояви във връзка с естетически принципи, с които не прави компромиси.

Дай Боже повече такива хора и в политиката. Мисля, че само така може да се излезе от кризата, която е повече антропологична, отколкото политическа."


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Израелски бизнесмен е поискал милион долара, за да убие Нетаняху
Дата: 19/09, 17:05

Беше примерна пионерка в НРБ, а сега цяла България говори за нея
Дата: 19/09, 17:03

"Човекът, който не можеше повече да мълчи" открива "Златна роза" във Варна
Дата: 19/09, 16:55

След 12 години легенда на БТВ застава до Халваджиян в Нова
Дата: 19/09, 16:49

Всички са сигурни: Тази вечер племето „Силни” ще загуби в „Игри на волята”
Дата: 19/09, 16:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия