Станишев би оглавил листа на БСП


Дата: 15/09, 20:32

Кадър БТВ

Сергей Станишев, бивш лидер на БСП и премиер на България, сподели в студиото на Би Ти Ви, че от 2020 г. БСП се намира в сериозен спад, който се задълбочава с всеки следващ избор. Според него, основната задача сега е да се спре това "свлачище" и да се стабилизира партията, тъй като е важно България да има силна социална партия.

Станишев подчерта, цитиран от news.bg, че вътрешните разногласия и скандали само вредят на партията. Той отбеляза, че би приел да оглавил листа на партията, защото се чувства длъжен към БСП, която го е направила лидер и министър-председател и не може да гледа как партията "се дави". Въпреки това, той отбеляза, че промените в БСП няма да се случат бързо.

Станишев също така призова за по-малко омраза и повече взаимно уважение между политическите партии, като подчерта, че без общи национални цели и визия за бъдещето, политическата криза в страната ще продължи. Той изрази надежда, че новият парламент ще се захване с важни теми като демографската политика, която е от ключово значение за бъдещето на България.

Според него случващото се в БСП е част от общата политическа криза обхванала страната

По отношение на ДПС, Станишев смята, че разделението вътре в партията е реално, но че е важно да има диалог с всички партии, включително с ДПС, без това да означава задължителна коалиция. Той заяви, че си е извадил поуки от коалицията с ДПС ("Тройната коалиция") и че партията е понесла много негативи от участието си в нея.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 18/09, 22:10

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 18/09, 22:10

Слави Трифонов: Мога да бъда много груб, даже може да съм голяма гад. Първо, защото мога. И второ, защото имам основание
Дата: 18/09, 22:05

Куриоз в София: Младежи влязоха с взлом в ресторант и си приготвиха храна
Дата: 18/09, 21:58

Планът за победа на Украйна е напълно готов, обяви Зеленски
Дата: 18/09, 21:401 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия