Започва рехабилитация на улица, от която зависи началото на ремонта на пътя "Аспарухово" – "Галата" във Варна


Дата: 20/09, 20:12

Снимка: Община Варна

След празниците асфалтираща техника влиза в участъка от пътя от „Прибой“ през местност „Боровец“. Ще се извърши рехабилитация, като дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на Община Варна. Около 4 700 кв. м. асфалтова настилка трябва да бъде отремонтирана за около седмица, съобщи директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ Тихомир Тимов.

След приключването на рехабилитацията на обхода, което по план трябва да стане в началото на месец октомври, ще започне и основният ремонт на пътя „Аспарухово“ – „Галата“. Ремонтът беше съобразен с края на туристическия сезон и първия учебен ден.

Що се отнася до общинския път от кв. „Аспарухово“ за кв. „Галата“, там основният ремонт ще обхване 3,4 км от отбивката за „Карантината“ до кръстовището с пътя за местност „Боровец“. Стойността на проекта е близо 9,8 млн. лв. с ДДС и се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Варна получава 100 млн. лв. за 2024 г.

По ремонтирания участък ще се извърши подмяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с ширина от 1,5 до 3 метра и скосявания с цел достъпност, подмяна на настилки, маркировка, улично осветление, кабелни линии, отводняване и др.

По-рано кметът Благомир Коцев инспектира пътя и провери обхода през „Боровец“, тъй като след затварянето на пътя „Аспарухово“ – „Галата“, този обход ще е основно трасе за гражданите и ще изисква повече време за придвижване.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Шумен няма да вдигат такса смет поне до 2028-а
Дата: 20/09, 22:20

Националните отбори на България записаха победа и загуба в деветия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща
Дата: 20/09, 22:11

Чичото на Джокович оглави тениса в Сърбия
Дата: 20/09, 22:01

Падна първата жертва във войната на племената в „Игри на волята“
Дата: 20/09, 21:58

В неизвестност е собственикът на българската фирма, замесена с взривяващите се пейджъри
Дата: 20/09, 21:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия