Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0


Дата: 19/09, 01:30

Снимка: Pexels 

Интер изигра отличен мач и спечели точка при гостуването си на Манчестър Сити. Срещата от първия кръг на Шампионската лига на "Етихад" завърши 0:0. Отборът на Симоне Индзаги до голяма степен ограничи нападателите на съперника. Ерлинг Холанд реално имаше само една възможност да стигне до своя гол номер 100 за "гражданите", но той не я използва.

"Нерадзурите" имаха своите възможности в Манчестър, но въобще не бяха ефективни в завършващата фаза. Те организираха многократно добри контраатаки, но ударите много рядко намираха очертанията на вратата.

"Нерадзурите" имаха своите възможности в Манчестър, но въобще не бяха ефективни в завършващата фаза. Те организираха многократно добри контраатаки, но ударите много рядко намираха очертанията на вратата.

Към края на полувремето Ман Сити натисна, но няколкото поредни атаки не доведоха до точен удар. В 43-ата минута след прекрасна комбинация Грийлиш изведе Де Бройне на добра позиция, но Зомер излезе отлично и скъси ъгъла, като не позволи на капитана на домакините да го преодолее. Пред другата врата Тюрам не се възползва от добра възможност, а удар на Карлос Аугусто от малък ъгъл бе отразен от Едерсон.

Гуардиола направи две промени на почивката. Де Бройне, който получи контузия в края на първата част, и Савиньо напуснаха терена за сметка на Фил Фоудън и Илкай Гюндоган. "Гражданите" започнаха силно второто полувреме и опитаха да натиснат, но така и не успяваше да стигне до чисти голови ситуации. Интер по-рядко играеше с топката. Гостите обаче имаха добър шанс при една контраатака, при която Дармиан навлезе в наказателното поле, но реши да подава и провали атаката, предава Спортал. 

Индзаги пусна в игра Лаутаро Мартинес в 64-ата минута. Това не промени много ситуацията на терена, поне в първите минути след влизането му. Ман Сити увеличаваше натиска, но срещаше много сериозен отпор от страна на съперника. В 69-ата минута все пак отлична комбинация доведе до най-добрата ситуация за шампиона на Англия от началото на мача. Фоудън обаче стреля в обсега на вратаря и до гол не се стигна.

Докато се справяше с натиска на "гражданите", Интер успяваше да стига до нови възможнисти. В 76-ата минута влезлият като резерва Мхитарян получи топката на прекрасна позиция, но я прати над вратата. Зомер пък се справи с изстрел на Гвардиол, а по-късно и с опит на Фоудън. Малко преди края Гюндоган пропусна великолепна възможност. След центриране на Гвардиол Ачерби не прецени добре полета на топката и тя стигна до главата на германеца, който я прати в ръцете на Зомер. В добавеното време Гюндоган отново пропусна добра възможност, като ударът му с глава пак не намери целта.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Дата: 19/09, 18:35

Почина Бончо Бонев
Дата: 19/09, 18:30

Русия заяви, че е превзела ново село в Донецка област
Дата: 19/09, 18:28

Гръцките власти откриха лодка с 22-ма мигранти южно от Крит
Дата: 19/09, 18:20

Заради паркомясто: Пребиха мъж в София
Дата: 19/09, 18:04

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия