Как да лекуваме правилно кашлица и болки в гърлото?


Дата: 16/09, 19:27

През зимата почти всички страдат от различни вирусни заболявания, настинки и грип. Това е моментът, когато се чувствате най-зле и обикновено имате множество неприятни симптоми, свързани със споменатите заболявания. Дразнещата кашлица създава може би най-сериозен дискомфорт и затова в аптеките се предлагат толкова разнообразни медикаменти. Ако разгледате асортимента, ще забележите, че най-търсените и ефективни лекарства за кашлица са под формата на сироп. Този вид препарати се продават без рецепта, затова трябва добре да познавате действието им и при нужда да се консултирате с фармацевт.

Какво трябва да знаем за кашлицата и как да различаваме от кой вид е?

Кашлицата създава сериозен дискомфорт, но всъщност се явява защитен механизъм на организма, чрез който той се опитва да предпази горните дихателни пътища от навлизане на различни зловредни агенти. Те могат да бъдат от различен произход, но важното е, че посредством кашлицата тялото се опитва да ги изхвърли навън и да освободи белите дробове. Ако вече наблюдавате при себе си неприятния симптом това означава, че лигавицата в горните дихателни пътища е възпалена. Точно поради тази причина се образува голямо количество мукус и секрет.

Лекарствата са много разнообразни, защото и самата кашлица може да бъде различна. Ако просто кашляте, без да се наблюдава отделянето на храчки или друг секрет, то значи вашата кашлица е суха. Тя е изключително дразнеща и е характерна за началото на вирусни заболявания. Влажна е кашлицата, когато има обилно отделяне на секрети и храчки. Тя може да бъде свързана с инфекциозни заболяване на долните дихателни пътища. За да предприемете правилно лечение е важно, добре да определите от кой тип е тя. За целта следва да се консултирате с личния си лекар. Ако купувате лекарство без рецепта, вземете комплексен препарат, който действа и при двата вида кашлица.

Какво ще ни осигурят лекарствата?

В аптеката ще намерите различни сиропи, сашета, капсули и други лекарства, които ще облекчат състоянието. Медикаментите се предлагат в разновидности за възрастни и за деца, което е напълно нормално, защото съставът им е съобразен с потребностите на различните възрастови категории. Има лекарства с изцяло натурален и растителен състав, които разчитат най-вече на доказаното действие на различни билки, който ще облекчат симптомите. Този вид препарати помагат като създават защитен филм върху лигавицата на горните дихателни пътища и така не потискат кашлицата, а я облекчават. Техните съставки също така овлажняват лигавицата което е важно, точно в случаите когато тя е възпалена.

Най-популярните сиропи за кашлица са тези, които са насочени и към двата вида: суха и влажна. Така няма как да сгрешите когато пазарувате от аптеката без рецепта. Лекарствата също така имат антибактериален ефект и са насочени към облекчаване на неприятните симптоми, свързани със заболяването. В аптеката ще намерите и медикаменти, в чиито състав освен натурални съставки присъстват и такива на химическа основа.

За да използвате нещо подобно е добре то да е изписано от лекар, за да се съобрази конкретното състояние на пациента с лекарството. Ако сте се насочили към сиропите с изчистен натурален състав, е малко вероятно да проявите алергична реакция. От аптека Mirabel.bg препоръчват:

В аптечната мрежа има голям избор на качествени медикаменти, които облекчават дразнещите симптоми. Изберете внимателно, като се консултирате с фармацевт или лекар.

Какви са причините за възпалението на гърлото?

Настинките и вирусните заболявания водят още и до възпаление на гърлото. Това е много неприятно и мъчително за страдащият и е важно да бъдат взети бързи мерки, преди проблемът да се усложни. Освен от настинка и грип болките в гърлото могат да са свързани с различни инфекциозни заболявания, алергии и други. Съвременните лекарства за гърло действат комплексно, облекчават лигавицата и се борят с причинителите на възпалението. Болки в гърлото може да усещате и когато сте пресипнали, претоварили сте гласа си или имате друго раздразнение. След като установите каква е причината за неразположението, е добре да разгледате медикаментите в аптеката, за да започнете подходящо лечение.

Как е правилно да лекуваме болките в гърлото?

Възпаленото гърло е проблем на децата и на възрастните, защото се характеризира с неприятна болка при преглъщане и постоянен дискомфорт. Медикаментите, които ще откриете в аптеката за болно гърло, могат да бъдат под формата на спрей, пастили за смучене, таблетки и други. Изберете подходящ препарат, за да ограничите инфекцията и да предотвратите засягането на долните дихателни пътища и белите дробове.

Медикаментите за болно гърло съдържат обезболяващо, което е локално и ще ви осигури известен комфорт при преглъщане. Възможно е в продукта да присъстват натурални съставки като: ментол, евкалипт, мед, лимон и други, защото облекчават възпалението на лигавицата и съдържат редица ценни витамини. Пастилите, спреят и другите лекарства за болки в гърлото имат още антибактериални и антивирусни свойства.  Вижте повече тук.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 02:30

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 19/09, 02:20

Ноле: "Благодаря на моя домакин и партньор по караоке, Григор Димитров"
Дата: 19/09, 02:00

Интер и Манчестър Сити завършиха 0:0
Дата: 19/09, 01:30

Германия няма да замрази износа на оръжие за Израел
Дата: 19/09, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия