Чернева: Предвид близките отношения на Орбан с Нетаняху, унгарската връзка с взривените пейджъри не е толкова невъзможна


Дата: 19/09, 19:43

Кадър: Нова тв

В опита си да се измъкне от скандала с взривените пейджъри, Унгария се опитва да прехвърли част от отговорността на други, включително и на България. Рано е да говори повече по темата, но все пак става дума за национална сигурност. Ако няма солидни доказателства, че ние нямаме общо с този случай, това няма да се отрази добре на България. Имайки предвид близките отношения на Виктор Орбан с Бенямин Нетаняху, унгарската връзка не ми се струва толкова невъзможна. Това каза зам.- директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева в „Денят на живо“ по Нова тв.

Тя коментира влошените отношения между България и Северна Македония в последните дни. „Езикът на вицепремиера на РСМ Николоски е недопустим. Неговото изказване не е случайно, а е част от поредица от събития, които показват последователното използване на антибългарската карта във вътрешнополитически план. Не трябва да се пропуска и опитът на премиера Мицкоски да предоговори използването на европейски средства за Коридор 8 към Коридор 10“, каза зам.- директорът на Европейския съвет за външна политика.

Чернева коментира и ресорите в Европейската комисия, както и предстоящото изслушване на българския еврокомисар. „Не очаквам да има проблеми, Екатерина Захариева има солидна кариер“, посочи тя.

Още по темата четете ТУК.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Монако победи Барселона
Дата: 20/09, 00:24

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 20/09, 00:10

20 септември 1916 г.: Иван Вазов е номиниран за Нобелова награда
Дата: 20/09, 00:08

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 19/09, 23:50

Ямал стана вторият най-млад играч в историята с гол в ШЛ
Дата: 19/09, 23:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия