Елена Йончева се чула с Пеевски преди да тръгне за Йемен, какво й казал той


Дата: 22/09, 18:24

Кадър Нова, Мая Иванова

Чух се с г-н Пеевски и той ми каза почти буквално: Прави каквото е необходимо, но върни нашите момчета. Това разкри днес българския евродепутат Елена Йончева в "На фокус с Лора Крумова".

Политикът и журналист е в Йемен. Преди заминаването си тя е информирала както българските институции, така и Жозѐп Борѐл.

Само преди няколко часа тя написа в профила си във Фейсбук: Късно вечерта в петък пристигнах отново в Сана. В предстоящите дни ще се опитам да преставя на най-високо ниво тежката ситуация, в която се намират нашите момчета Любомир и Данаил в Йемен.

Стресът и напрежението се отразяват и на психическото, и на физическото им състояние, въпреки приличните битови условия.

Сигурно видяхте във видеото, че по време на срещата ми с Любомир и Данаил в четвъртък присъства човек, който превежда от и на арабски език за външнополитическия съветник на президента. Това е Мохамед ал-Рейми, президент на Асоциацията на завършилите в България йеменски студенти. Той е учил медицина в университета в Плевен. Сега работи като лекар в Сана, специалността му е УНГ.

За десетте месеца, откакто българите са в град Ходейда, Мохамед ал-Рейми три пъти е посещавал кораба, първия път – в края на ноември 2023 г. Занесъл е на нашите сънародници лекарства и други неща от първа необходимост.

Но въпреки възможността да разменят няколко думи на български език с него, неизвестността какво ще се случи в утрешния ден и десетте месеца далече от близките, правят положението на Любомир и Данаил много тежко.

Елена Николова Йончева е българска журналистка, политик, депутат в XLIV народно събрание (НС), прессекретар на Президентството (2017). От 2019 г до 2024 г. е евродепутат от квотата на БСП, а от 2024 г. е евродепутат от квотата на ДПС.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Второ полувреме: Спартак - Черно море 0:2
Дата: 22/09, 21:34

Обявиха срока за вписване на всеки живущ в блока в книгата на собствениците
Дата: 22/09, 21:22

Сляп на 97 % участник в "Гласът на България" разтърси зрителите и мастър Лечев
Дата: 22/09, 21:20

С тържествена заря-проверка във Велико Търново завършиха тържествата за Деня на независимостта
Дата: 22/09, 21:14

Дара се прехласна по десетокласник в "Гласът на България", но той се оказа луд по Мария Илиева
Дата: 22/09, 21:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия