Георги Лозанов: Живеем в хибридно общество, в полудемокрация


Дата: 21/09, 15:19

кадър Нова телевизия 

"Всяка политика, когато е повтаряема, се превръща във фарс. Ние сме горе-долу в това положение. Политиците викат по един и същи начин: "Пожар!", това се повтаря и това от само себе си го обезценява. Тези политици стават жертва на собствената си цикличност. Съществено е да се отпуши ситуацията."
Това мнение изрази пред БНР Георги Лозанов, медиен експерт. 

Той очерта възможността политиците полека-лека да се "саморазпаднат", а собственият им имидж да се деконструира, защото самата ситуация ги обезценява.

Живеем в хибридно общество с елементи на демокрация, което прави изборите, особено предстоящите, важни заради геополитическата ситуация - има риск силно да завием на изток, но това няма да стане по някакъв гръмък начин, коментира Лозанов. Според него това ще стане като първо се приема закон за джендърите, после – за чуждестранните агенти и т.н., тоест "на малки стъпки, с известната клиширана метафора за жабата, която постепенно сваряваш, без да разбере, че ѝ се случва".

Живеем в полудемокрация, категоричен е Георги Лозанов. Според него руската пропаганда е успяла да внуши на хората, че заплахата е от Запада, "което е нонсенс, но успя да настрои твърде много гласоподаватели".

"Ето така върви натискът върху евроатлантическите партии от неевроатлантическите. Партиите почнаха действително да се плашат."

В предаването "Политически НЕкоректно" Лозанов заяви, че не ставаме прозападна държава "заради корупцията и заради руското влияние, които дълбоко в себе си се пресичат". Така според него българският избирател е изправен пред избора за по-малкото зло – "да сме пропутинова държава или да сме корумпирана държава", което е невъзможен избор.

При нас постоянно се правят пробиви, защото има постоянен шанс нови партии да вземат по-голям вот, смята Георги Лозанов, който даде пример с ИТН, ПП и "Възраждане". Във връзка с пробива на "Величие" на последните парламентарни избори той посочи, че е абсолютно невъзможно 100 000 души да не ги хване социологията месец преди изборите и изказа подозрения за "изкуствено конструиран вот с някаква цел, която те после не можаха да изпълнят".

По темата с процесите в ДПС Лозанов отбеляза, че не допуска Пеевски да не влезе в следващия парламент.

"Той осигури на предишното ДПС по-голям вот, отколкото имаше само по себе си. Пеевски е добър оператор на вот. Ако има риск някой да не влезе, това е по-скоро другото ДПС. Пеевски настъпи там силно, защото Доган е ДПС повече в спомените. Сега има активиране на тези спомени, които са носталгично-красиви. Обаче дали това ще може да спре една масирана система за генериране на вот?" 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Малцина българи са виждали този знак във Варна и си мислят, че е абсурден
Дата: 21/09, 17:52

Затвориха пътя Русе - Бяла заради голям пожар
Дата: 21/09, 17:47

Нейнски: Скандалът за протоколните снимки на Радев и Силяновска е провокация от РСМ
Дата: 21/09, 17:37

Балабанов: Българите имат историческа възможност да пренаредят политическия пъзел
Дата: 21/09, 17:32

Буря въхлетя Халкидики
Дата: 21/09, 17:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия