Нов конкурент на БДЖ: Тръгва още един частен влак


Дата: 18/09, 20:34

Булфото

В надпреварата за железопътен превоз на пътници в България влиза още един превозвач. Частната компания „РейлИмпекс“ ЕООД има издаден лиценз за превоз, става ясно от сайта на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“. Той е подписан на 9 септември от служебния министър на транспорта Красимира Стоянова, economic.bg.

Така вече две частни фирми ще се конкурират с държавното „БДЖ – Пътнически превози“. Припомняме, че пловдивската „Пимк“ също има лиценз за превоз на пътници, като компанията вече заяви желанието си да експлоатира маршрута от София до Бургас, както и още няколко други направления.

За момента не е ясно „РейлИмпекс“ към кои жп линии проявява интерес и с какъв състав ще може да ги обслужва. 

Компанията е учредена през 2014 г. от Младен Добрев Добрев, който е едноличен собственик на капитала и управител, сочи справка в Търговския регистър. Първоначалният предмет на дейност е бил свързан с вътрешна и външнотърговска дейност, ремонт на дизелови и електрически локомотиви, вагони, транспортна дейност в страната и чужбина и др.

В края на 2023 г. той е разширен, като вече включва и извършването на жп превози на пътници и товари, наемане на локомотивна тяга и вагони за извършване на жп превози на пътници. Първоначалният капитал от 5 хил. лв. също е увеличен на 400 хил. лв.

За 2022 г. компанията не е реализирала приходи, показва последния финансов отчет, качен в Търговския регистър за същата година. Приходите за 2021 г. са 64 хил. лв.

Добрев е едноличен собственик на капитала на още две фирми – „Евроинженеринг“ ЕООД и на „Зара Профит“ ЕООД. „Евроинженеринг“ ЕООД има валиден лиценз за превоз на товари, подновен през 2022 г. Фирмата е специализирана в ремонт на товарни вагони и възли за вагони, както и ремонт на дизелови локомотиви.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Дата: 19/09, 18:56

Полицаи и еколози съдействаха за спасяването на поен лебед в Сливен
Дата: 19/09, 18:35

Почина Бончо Бонев
Дата: 19/09, 18:30

Русия заяви, че е превзела ново село в Донецка област
Дата: 19/09, 18:28

Гръцките власти откриха лодка с 22-ма мигранти южно от Крит
Дата: 19/09, 18:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия