Николоски: Провалените български политици създават истерия заради изборите


Дата: 19/09, 20:06

Снимка: Фейсбук

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията на югозападната ни съседка Александър Николоски реагира на поредната, според него, "истерия“, създадена от "някои от провалените български политици“, съобщава скопската електронна медия "Обсервер“, предаде Фокус.

"Македония ненужно се вкарва в предизборни теми в България и поне аз смятам, че Македония може да бъде отговорът на седмите неуспешни избори, пред които е изправена България. Кризата в българското общество е създадена именно от тези политици, които вместо да дадат отговор на обществото си за високото ниво на корупция и престъпност в България, за лошата икономика, заради която мнозина напускат, те искат да се справят с Македония. Отношенията им с Македония всъщност показват, че те нито искат добросъседство, нито искат Македония да стане член на Европейския съюз, камо ли да напредва към Европейския съюз. Те искат да блокират Македония и да използват Македония като своя предизборна тема“, твърди Николоски.

Той уверява, че "няма да допусне това и няма да позволи на никого да се оправдава за негови изказвания или за всичко друго, което се случва в Македония“.

"Всъщност самият факт, че са твърдения извън контекста и че са слабо разбрани в България, показва, че македонският и българският език са различни. Защото това, което има един контекст в македонския език, очевидно има друг контекст в българския език. Но аз стоя зад всичко, което казах, а именно, че е некултурно, неприлично и нецивилизовано президентът на една държава да ви посети и да не го почетете, като поставите знамето на страната, която представлява. Няма оправдание за Румен Радев, че не издигна македонското знаме при посещението на Гордана Силяновска Давкова като президент на Македония. Искаше ли да изпрати послание, че те по същество не признават Македония? Ние сме наясно кои сме, ние сме отделна нация, македонска нация, отделен народ, македонски народ. Ние говорим свой македонски език, различен от всички останали езици, имаме своя история, своя култура. Ние знаем кои сме и нямаме нужда да се доказваме пред никого. А тези, които искат да четат историята по различен начин, са политици от XIX век, а не политици от XXI век“, коментира още Николоски.


Още по темата прочетете ТУК.


 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Федералният резерв понижи сериозно водещата си лихва
Дата: 20/09, 01:30

Британският министър на външните работи призовава за незабавно прекратяване на огъня между Израел и „Хизбула“
Дата: 20/09, 01:021 Коментар

Облаци и до 24 градуса в петък
Дата: 20/09, 00:40

Монако победи Барселона
Дата: 20/09, 00:24

НОВО! Сам определяш кога и колко работиш
Дата: 20/09, 00:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия