Търсят се войници


Дата: 24/09, 13:10

Кадър МО

Със заповед на командира на Сухопътните войски са обявени 337 (триста тридесет и седем) войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища, във военни формирования от Сухопътните войски, предаде Фокус.

В гарнизон Стара Загора са обявени 52 места, в гарнизон Ямбол – 35, в гарнизон Пловдив – 30, в Карлово – 100. Двадесет и две са обявените места в София. По 15 места са обявени в Мусачево и Асеновград, по 10 - в Благоевград, Свобода и Белене, по 5 – в Хасково, Враца и Шумен. В Плевен са обявени 8 места, в Смолян – 7, в Горна Оряховица – 6 и две в Мокрен. Търсят се шофьори, механик-водачи, електротехници, радиотелефонисти, радиотелеграфисти, техници, химици, и др.

До 15 ноември 2024 г. кандидатите за участие в конкурса трябва да подадат писмено заявление чрез структурите на Централното военно окръжие до командирите на съответните военни формирования. В заявленията си задължително трябва да посочат адрес за кореспонденция, телефонен номер и e-mail.

Допуснатите кандидати ще бъдат уведомени писмено за часа, датата и мястото на явяване за участие в конкурса.

Конкурсът ще се проведе в периода 10 – 14 февруари 2025 г. и включва оценка на психологичната пригодност, изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Всички условия, на които трябва да отговарят кандидатите, както и необходимите документи и критериите за подбор, са посочени в обявата за конкурса, публикувана в интернет страницата на Министерството на отбраната на 20 септември 2024 г., рубрика "Документи“ – "Обяви и конкурси“.

Допълнителна информация желаещите да постъпят на военна служба в Сухопътните войски могат да получат на телефони, посочени в обявата.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ПП-ДБ обяви водачите на листите си за предстоящите избори
Дата: 24/09, 15:19

Голяма грешка с минималната заплата от 1077 лева, още заводи "ще избягат" от България, предупредиха от АИКБ
Дата: 24/09, 15:16

Бебе и неговата баба са в неизвестност след наводненията в Централна Италия
Дата: 24/09, 15:12

Отиде си рок легенда
Дата: 24/09, 15:08

Цунами с вълни, достигащи половин метър, удари бреговете на остров южно от Токио
Дата: 24/09, 15:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия