МВР с подробности за спецоперациите в Пазарджик, Разград и Добрич


Дата: 03/10, 12:18

Снимка: пресцентър МВР

В хода на спецоперацията на ОДМВР-Пазарджик, съвместно със служители на РУ-Панагюрище, е извършено претърсване на къща в Стрелча, обитавана от 68–годишна местна жителка. Процесуалните действия са предприети след получен сигнал за предлагане на имотни облаги на граждани срещу упражняване на право на глас в полза на определена политическа партия. При претърсването от дома са иззети множество тетрадки и флаш памет, съдържащи лични данни за лица, разпределени по населени места, адреси и избирателни секции. Жената е задържана  с полицейска мярка за срок до 24 часа.  Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на спецоперацията на територията на Разградска област са проверени множество заложни къщи, кредитни институции и търговски обекти. Само в с. Осенец служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са инспектирали три офиса за бързи кредити, заложна къща и три търговски обекта. Осъществен е  обход на териториите на селата Ясеновец, Балкански, Дряновец, Вазово, Подайва и градовете Исперих и Кубрат, извършени са проверки на  игрални зали, заложни къщи, бензиностанции и смесени магазини.

Проведени са превантивни беседи с лица, за които е придобита информация, че извършват лихварска дейност, утвърдили се местни лидери на обособени общности, които под някаква форма имат възможност да оказват влияние при упражняване правото на глас, както и със служители в йерархична зависимост с оглед установяване на данни за опит за налагане на т.н. корпоративен вот. В хода на полицейските действия е установен и обявен за общодържавно издирване. На изградените 11 КПП-та, съвместно с екипи на жандармерията, са проверени близо 300 превозни средства. За различни нарушения по ЗДвП на шофьорите са съставени 72 акта и фиша.

Девет души са задържани в рамките на полицейските действия, реализирани на територията на ОДМВР-Добрич. При претърсване на търговски обект в Албена, стопанисван от 47-годишен, в едно от помещенията са установени пакетчета със суха тревна маса с тегло 2,9 грама, реагирала на канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а по случая – образувано досъдебно производство. Служители на криминална полиция от РУ- Шабла предприели процесуални действия в частен имот в с. Езерец,  обитаван от 46-годишен, откъдето иззели намерените 26 грама суха тревна маса канабис, както и 7 растения канабис в процес на сушене, достигнали височина до 120 см. Ползвателят на имота също е задържан с полицейския арест. Други двама мъже – на 45 и 25 г., били засечени в Каварна и при обиск от тях униформените иззели ръчно свити цигари с канабис. С две топчета и две пакетчета от същата дрога е задържан и 39-годишен от Добрич.

Срещу задържаните са образувани бързи полицейски производства. При претърсване на частен имот на територията на областния град полицаите открили гладкоцевна пушка калибър 16 и патрондаш с поставени общо 18 ловни патрона. По случая е образувано досъдебно производство. Незаконно присъединяване към електропреносната мрежа е установено при проверка на таванско помещение в жилищен блок в Добрич, обитаван от 50-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицейски екип се е отзовал и на сигнал за възникнал скандал в апартамент в областния град. На място е задържан 52-годишен, който буйствал и отправял закани към съпругата си, нападнал 19-годишния им син. Изяснено е, че по-рано сутринта е ударил жената по лицето. Двамата пострадали са с повърхностни рани, насочени към МБАЛ Добрич за прегледи. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата, а по случая е образувано досъдебно производство. В хода на операцията са проверени са общо 326 моторни превозни средства и 431 водачи и пътници.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Промени в изискванията при закупуването на общинско жилище в Балчик
Дата: 03/10, 14:23

Без Нобелова награда за мир тази година
Дата: 03/10, 14:19

ЕС отпусна нова помощ от 30 милиона евро за Ливан
Дата: 03/10, 14:17

Възрастен шофьор излетя от мост край Русе
Дата: 03/10, 14:15

От 5 до 27 градуса в България в петък
Дата: 03/10, 14:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия