Бенямин Нетаняху призова силите на ООН да се изтеглят от зоните на военни действия


Дата: 15/10, 01:04

Снимка уикипедия, Avi Ohayon

 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху декларира твърдо намерение за продължаване на военните действия срещу ливанското шиитско движение "Хизбула", независимо от настойчивите призиви на Организацията на обединените нации (ООН) за прекратяване на огъня в региона.

По време на посещение във военна база в Израел, която вчера стана обект на атака с дрон от страна на "Хизбула", Нетаняху заяви: "Нека бъда ясен: ние ще продължим да нанасяме безмилостни удари по "Хизбула" във всички части на Ливан, включително в (столицата) Бейрут". Тази атака се оказа най-смъртоносната за Израел от началото на ескалацията на конфликта в края на миналия месец, отнемайки живота на четирима израелски военнослужещи.

В противовес на тази позиция, Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди подчерта спешната необходимост от примирие както в Ливан, така и в ивицата Газа. На годишната среща на високо равнище на оглавяваната от него служба в Женева, Гранди заяви: "Прекратяване на огъня, подкрепено от реален мирен процес (...) е единственият начин да се прекъсне цикълът на насилие, омраза и мизерия". Той изрази сериозна загриженост относно потенциалното разрастване на конфликта в по-широк регионален мащаб с глобални последствия, пише Дунав мост.

Продължаващи жертви в Ливан

Въпреки призивите за мир, военните действия продължават с пълна сила. Днес при нови израелски атаки в Ливан загинаха десетки цивилни граждани. Особено тежък беше въздушният удар по жилищна сграда в северната част на страната, при който загинаха най-малко 21 души.

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как се прави здраво сърце?
Дата: 15/10, 03:20

На 15 октомври рожден ден има Мариус Куркински
Дата: 15/10, 03:00

Националната образователна кампания „Пресичам безопасно с TEDI” гостува във Варна
Дата: 15/10, 02:50

А1 е първият телеком в България, който предлага достъп до стрийминг платформата SkyShowtime
Дата: 15/10, 02:50

Иван Великов, кандидат за кмет на район „Одесос“: „Има решения за всички отворени „рани“ в централната част на Варна“
Дата: 15/10, 02:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия