Илиан Илиев изнесе открит урок в дербито на Варна


Дата: 23/09, 09:12

Колаж Булфото

Отборът на Черно море безспорно надигра Спартак и закономерно ликува в дербито на Варна, а Илиан Илиев изнесе открит урок на Кириякос Георгиу и му показа колко много има да учи още в треньорския занаят.

Очевидно беше, че Илиан бе подготвил отбора си по най-добрия начин и имаше ясен план за двубоя, който неговите подопечни следваха търпеливо и всеки един от тях във всеки един момент знаеше какво да прави на терена.

Илиев бе убедил своите играчи в идеите си, за да могат те да ги пресъздадат, а освен всичко друго им бе придал и вярната настройка.

Всичко това позволи на вицешампиона да влезе уверен и агресивен в битката за морската столица, да притисне съперника и да го принуди да сбърка, което доведе до ранния първи гол.

Той пък отделно даде и психологическо преимущество на „моряците“, които още по-спокойно започнаха да разгръщат атаките си и вкараха мача в желаната от тях посока.

След 1:0 в нито един момент до края Черно море не изпусна инциативата и не даде на противника дори за миг да си помисли, че може да стигне до обрат.

Черно море дори вкара по-малко, отколкото изпусна, но и тези две попадения бяха напълно достатъчни за трите точки и място в тройката.

За Спартак какво да кажем. При него сякаш всичко бе объркано този ден, включително и стартовия състав. Незнайно защо наставникът извади от 11-те трима твърди титуляри до този момент, които имаха заслуга за силния старт на тима.

На всичкото отгоре „сколите“ влязоха стресирани и притеснени в мача, и дали защото не издържаха на напрежението, и дали защото бяха пренавити, но още в началото се пропукаха и вече бяха догонващи в резултата.

Впоследсвие така и не успяха да напипат верния си игровия ритъм и изпитваха трудности при задържането на топката и нейното разиграване, както и при изграждането на атаките.

Те все пак имаха по едно положение на Ахмедов през първото полувреме и Ромееш след почивката, но като цяло създадоха твърде малко, за да могат да обърнат негативния за тях развой.

Всъщност от Спартак на висота беше единствено вратарят Мартин Величков, който с великолепните си изяви предотврати по-голяма загуба.

Като цяло може да се обобщи, че това бе един лош ден за Спартак и видяхме един несъстоятелен Спартак в най-чакания от феновете му мач, и ще е любопитно да се види каква ще бъде реакцията на отбора след тази загуба и дали ще я преодолее и ще продължи с позитивните резултати и в следващите мачове.

Що се отнася до виковете „Оставка“ към Кириякос от привърженици на Спартак, едва ли има сериозно ръководство, което ще смени новия треньор след първата загуба още във втория му мач, колкото и болезнена да е, тя но истината е, че в дербито Георгиу получи сериозен удар по професионална си репутация, която е тръгнал да гради при втория си престой в Спартак.

Съвсем скоро ще стане ясно дали той си е направил необходимите изводи и извлякъл поуки от треньорския му провал или желанието му за работа превишава неговите качества и възможности.

Недко Петров, Petel.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кола "кацна" върху мантинелата по АМ "Хемус", движението в района е затруднено
Дата: 23/09, 11:142 Коментара

Почина Милен Люцканов
Дата: 23/09, 11:03

Кичка и Панайот се сдобриха по БТВ
Дата: 23/09, 11:00

Отчитат по-слаб интерес към приемната грижа във Варненска област
Дата: 23/09, 10:53

Папата отмени публичните си срещи
Дата: 23/09, 10:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия