Транспортният министър: Делото за 35 влака във ВАС е изключително важно, за да имаме нов, модерен и безопасен подвижен състав


Дата: 24/09, 11:59

Булфото

Делото е изключително важно за това да имаме нов модерен и безопасен подвижен състав, защото го заслужаваме. Това коментира пред медиите служебният министър на транспорта Красимира Стоянова преди заседанието във Върховният административен съд (ВАС) по делото за процедурата за 35 влака. Стоянова ще представлява министерството пред съда, предаде БТА.

Дело № 8257/2024 г., образувано по касационна жалба на Консорциум "Булему" срещу Решение на Комисия за защита на конкуренцията по обществена поръчка с предмет „Доставка на 35 броя едноетажни нулевоемисионни електрически мотрисни влака с капацитет от минимум 200 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал“.

В края на август тричленен състав на ВАС остави без уважение искането на министъра на транспорта за и съобщенията за допускане на предварително изпълнение на решение за определяне на изпълнител по процедура за възлагане на обществена поръчка, чрез "договаряне без предварително обявление", с предмет: "Доставка на 35 броя едноетажни нулевоемисионни електрически мотрисни влака, с капацитет от минимум 200 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал". Комисията за защита на конкуренцията уважи доводите на транспортното министерство, че забавянето ще е фатално за изпълнението на сроковете по Националния план за възстановяване и устойчивост, но според ВАС доказателствата за допускане на предварително изпълнение не са достатъчно.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мъж се натресе с колата си в автомобил на “Пътна помощ”
Дата: 24/09, 14:12

Финансист: Ако знаеш, парите ще дойдат. Ако имаш пари и не знаеш, ще ги загубиш
Дата: 24/09, 13:57

Откриха останките на мъж, обявен за международно издирване
Дата: 24/09, 13:48

ЦИК припомня: Хартията за машинно гласуване от предходни избори трябва да се унищожи!
Дата: 24/09, 13:42

Как да изберем хубав ресторант с градина в София? 
Дата: 24/09, 13:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия