България отделя най-много пари за полицията си в целия ЕС


Дата: 23/09, 09:38

Пиксабей

България отделя най-много пари от брутния си вътрешен продукт за полиция и сигурност в сравнение с всички останали страни от Европейския съюз. Стойностите варират от 0.7% в Ирландия до 2.5 на сто у нас.

Друга статистика сочи, че над 88% от заетите в системата на МВР не се занимават нито с разследване, нито с опазване на обществения ред, нито с противодействие на криминалните престъпления.

Автор на анализа е Зорница Славова от Института за пазарна икономика. Тя коментира данните в ефира на „Здравей, България”. По думите ѝ всяка териториална структура на МВР поддържа своя администрация, която до голяма степен дублира дейностите на централната.

„Още по-шокиращото е, че въпреки постоянно нарастващия бюджет у нас, 90% от него отиват за заплати. Служителите на терен обаче нямат високи възнаграждения, нито добри условия на труд”, допълва Славова.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия