АПИ: Започва ремонт на първокласен път Пловдив - Хасково, шофьорите да карат внимателно


Дата: 04/10, 18:01

Снимка: пресцентър АПИ

Днес започва текущ ремонт на 23 км от първокласен път I-8 Пловдив - Хасково в област Хасково. Проектът включва цялостно преасфалтиране на участъка между Върбица, Горски извор, Клокотница и Хасково. Предвидено е възстановяване на отводняването, почистване и профилиране на канавките на пътя. Ремонтираното трасе ще бъде с нови ограничителни системи и хоризонтална маркировка. Ще бъдат обновени пътните знаци.

Работата по трасето ще се изпълнява без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности. Трафикът ще се регулира от пътни знаци и сигналисти. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващите се строителни работи, апелират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Срокът за приключване на ремонта по 23-километровото трасе е август 2027 г. Той се изпълнява по програмата за текущ ремонт и поддържане и е на стойност 35,7 млн. лв. с ДДС, които са от бюджета на АПИ.

Ремонтно-възстановителните дейности на отсечката са възложени на „АБ“ АД, с когото АПИ има договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Хасково. Изпълнителят работи мобилизирано с цел предвидените дейности да бъдат завършени по-рано от предвидения срок и шофьорите да пътуват удобно и безопасно по обновеното трасе.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Съд наложи 1000 лева глоба за бивш кмет за длъжностно присвояване
Дата: 04/10, 20:24

Още един играч напусна „Игри на волята“ завинаги
Дата: 04/10, 20:22

Тежка катастрофа на АМ "Хемус" в посока Варна
Дата: 04/10, 20:06

Фейгин завърши 6-та в Астана
Дата: 04/10, 20:01

Тошко Йорданов: Има някакво осъзнаване в голяма част от партиите
Дата: 04/10, 19:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия