Можем ли да плуваме с екстеншъните за коса?


Дата: 27/09, 16:01

Ако си любител на басейните или морето и имаш поставени екстеншъни, вероятно си се питала: „Мога ли да плувам с удълженията за коса?“ Отговорът е – да, можеш да плуваш с удължения за коса, но е важно да ги предпазиш, за да не повредиш както удълженията, така и естествената си коса. В тази статия ще разгледаме как можеш да запазиш екстеншъните си по време на плуване и какви стъпки да предприемеш, за да удължиш живота им.

Какво да очакваш, когато плуваш с екстеншъни за коса?

Плуването може да бъде предизвикателство, когато имаш екстеншъни за коса. Независимо дали си в хлорирана вода в басейна или в солената морска вода, тези фактори могат да изсушат и увредят както екстеншъните, така и естествената ти коса. Въпреки това, с правилната грижа можеш да сведеш до минимум щетите и да се наслаждаваш на водата без притеснения.

Съвети за защита на екстеншъните, докато плуваш

1. Носи плувна шапка

Един от най-лесните и ефективни начини да защитиш удълженията за коса е като носиш плътна плувна шапка. Това ще предпази косата ти от директен контакт с водата и ще ограничи възможността за увреждане на екстеншъните. Макар да не е най-удобното решение, този метод е много ефикасен за дълготрайността на удълженията.

2. Намокри косата си с чиста вода

Преди да влезеш в басейна или морето, изплакни косата си с чиста вода. Екстеншъните за коса, както и естествената коса, ще абсорбират по-малко от хлорираната или солената вода, ако вече са влажни. Това е един от най-лесните начини да предпазиш удълженията за удължаване на косата от изсушаване и заплитане.

3. Използвай балсам без отмиване

Балсамите без отмиване създават допълнителна бариера върху косата и екстеншъните, предпазвайки ги от вредните ефекти на водата. Нанеси равномерно по косата си преди плуване и това ще ти помогне да предотвратиш изсушаването и заплитането на екстеншъните. Избери продукти, които са предназначени специално за удължаване на косата, за да осигуриш най-добрата грижа.

4. Избягвай редовното плуване в хлорирани басейни или солена вода

Хлорът и солената вода могат значително да увредят екстеншъните ти, особено ако плуваш редовно. Въпреки че еднократното плуване няма да е фатално, честият контакт с тези фактори може да доведе до изсушаване и износване на екстеншъните за коса. Ако не можеш да избегнеш това, то следвай останалите съвети за защита на косата.

5. Разреши внимателно косата си след плуване

След като излезеш от водата, е важно веднага да изплакнеш косата си с чиста вода, за да отстраниш хлора или солта. Използвай хидратиращ шампоан и балсам, специално предназначени за удължения за коса. След това внимателно разреши косата си с широк гребен, като започнеш от краищата и постепенно преминаваш нагоре.

 

Има хора, които твърдят, че е по-добре изобщо да избягват плуването с екстеншъни за коса. Те смятат, че дори с всички предпазни мерки, косата все пак може да се повреди. Въпреки че това може да е вярно за някои видове удължаване на косата, особено за по-евтини или синтетични екстеншъни, при качествени екстеншъни от естествена коса и правилна грижа тези рискове са значително намалени. В Elan Hair Boutique се предлагат екстеншъни от 100% естествени коси на треса, които са перфектни за тези, които търсят дълготрайни и надеждни удължения, дори при редовно плуване.

Плуването с екстеншъни за коса е възможно, но изисква внимание и грижа. С правилната подготовка, като носене на плувна шапка, използване на балсам без отмиване и редовно изплакване на косата след плуване, можеш да запазиш екстеншъните си в отлично състояние. Ако следваш тези съвети, ще можеш да се насладиш на водните спортове, без да се тревожиш за косата си. Накрая, важно е да запомниш, че инвестицията в качествени удължения за коса ще ти спести много грижи в дългосрочен план.

* публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С местен референдум: Казанлъчани решават бъдещето на паметника "Бузлуджа"
Дата: 27/09, 18:30

"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 27/09, 18:30

Кои криптовалути, различни от Биткойн и Етериум, си заслужава да следите през 2024 г.
Дата: 27/09, 18:30

Тръмп обеща пред Зеленски да прекрати войната в Украйна
Дата: 27/09, 18:22

ЕС е обезпокоен за производство на руски бойни дронове в Китай
Дата: 27/09, 18:151 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия