Финансист: Ако знаеш, парите ще дойдат. Ако имаш пари и не знаеш, ще ги загубиш


Дата: 24/09, 13:57

Редактор: Юлия Георгиева, кадър The Career Show Podcast/youtube

Хората, които са си натрупали пари в банката и не знаят какво да ги правят, най-добре е първо да се образоват финансово. Защото инфлацията топи парите, но още по-бързо ще се стопят от незнание как и в какво да се инвестира. 

Това коментира Божидар Балевски - популярен финансови анализатор и създател на платформата за обучения в лични финанси и инвестиции, в подкаста на Александър Кадиев The Career Show Podcast в youtube.

Инфлацията яде парите, но бавно. В момента според официалните данни инфлацията у нас е 2-3 процента, но по принцип всички държави послъгват за тези неща, за да са спокойни хората. Така че каквато и да е официално, трябва да знаем, че е повече. За да разбереш как ти влияе инфлацията в по-дългосрочен план, разделяш 72 на инфлацията. Например, ако тя е 10%, разделяш 72 на 10. Получава се 7,2. Т.е. за 7,2 години парите ти ще се разполовят, обясни той.

Същото важи и за възвращаемостта. Ако възвращаемостта ти е 24%, делиш 72 на 24 и получаваш 3. Т.е. за три години ще си върнеш парите. Така че нещата са прости. Ако хората ги разберат тези прости неща, ако посветят всеки ден по 15 минути за месец, тотално ще им се промени живота, коментира той. 

Много хора казват, че ще започнат да инвестират, като съберат пари. Това е все едно да кажеш, че като оздравееш, ще влезеш в болница. Т.е. ти нямаш пари, защото нямаш финансови знания. Първо идват знанията, а след това идват парите. Първо отиваш в болницата, след това оздравяваш. Така че трябва да искаме да имаме знания, защото гол и бос да ходиш докато ги получиш, след това никой не може да ти ги отнеме и парите ще дойдат. Всичко се заключава в това да искаме да имаме пари, съветва експертът. 

 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ето къде няма да има ток следващите дни във Варна и областта
Дата: 24/09, 17:21

Пореден роден абсурд: Грешна табела в село Патреш праща автомобили и камиони в полето
Дата: 24/09, 17:13

Васил Бинев даде пример как може да получаваме страхотни заплати
Дата: 24/09, 17:13

Службите за сигурност на Норвегия: Започваме предварително разследване за пейджърите
Дата: 24/09, 17:03

Психолог: Политиците отказват да чуят това, което народът им казва седем пъти
Дата: 24/09, 17:012 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия