Ще екстрадират ли Никола Николов – Паскал у нас


Дата: 01/10, 19:24

Кадър: Нова тв

Най-рано в средата на ноември ще стане ясно дали Никола Николов, по прякор Паскал, ще бъде екстрадиран от Белград в България. Местните магистрати ще вземат решението си въз основа на документите, изпратени от нашите власти. От вчера прокуратурата е започнала да подготвя необходимите материали.

Веднага след задържането му в петък пред болница в Белград, Николов е бил закаран в екстрадиционния арест. Там той ще изчака решението на съда, обясни адвокат Миодраг Джорджевич от Неготин, съобщи Нова тв.

„България трябва да представи доказателства, че той е извършил тежко криминално деяние и въз основа на това да се реши дали той да бъде върнат, или не. И в единия, и в другия случай има възможност да се обжалва”, посочи Джорджевич. Дори втората инстанция да потвърди екстрадицията на Николов, крайното решение ще го вземе сръбският министър на правосъдието, допълни адвокатът.

Решението обаче може да е политическо, подчерта адвокатът от Неготин. Ако Никола Николов - Паскал бъде върнат у нас, той може да бъде съден само за престъплението, за което София го е изискала от Белград, напомнят юристи. „Ако вашият гражданин има достатъчно пари, той ще има и свобода. Не е добре, но сме на Балканите”, каза още Миодраг Джорджевич.

Арестът на Николов става след съвместна операция на българските и сръбските служби, обяви вътрешният министър Атанас Илков. На този етап няма данни той да се е срещал с банкера Цветан Василев, който от 10 години живее в Белград. „Не можем да правим асоциация между двете обстоятелства”, твърди ресорният служебен министър.

Софийската градска прокуратура вече е започнала да подготвя документите, с които иска екстрадицията на Николов. Предстои те да бъдат изпратени в Белград, за да бъдат представени на местния му адвокат.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Караолис с изумителна победа в битката на капитаните, но и научи голяма тайна за „Игри на волята“
Дата: 01/10, 21:26

Пораженците надигнаха глава и започват да мачкат пред погледа на Диляна Попова
Дата: 01/10, 21:20

Няма сериозно пострадали при масираното ракетно нападение на Иран срещу Израел
Дата: 01/10, 21:20

Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври 2024 г.
Дата: 01/10, 21:20

Иранската мисия в ООН: Атаката срещу Израел е легална, рационална и легитимна реакция
Дата: 01/10, 21:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия