Важна информация за варненци, използващи автобуси 46


Дата: 01/10, 09:03

Пиксабей

Ремонтът през местност Боровец няма да промени маршрута и разписанието на автобус № 46, който е с начална (крайна) спирка Малък обръщач Боровец, през кв. „Галата“, до ЖП гарата.

Около 4 700 квадратни метра асфалтова настилка ще бъде възстановена по време на рехабилитацията на пътя от Прибой през местност Боровец. Вчера бе извършен съвместен оглед от представители на Община Варна и пътната фирма, а същинските ремонтни дейности започват утре – 1 октомври и ще продължат около една седмица, съобщават от общинския пресцентър.

Дейностите по рехабилитация се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на Община Варна. След ремонтните дейности участъкът ще бъде ползван за обходен маршрут при основния ремонт на пътя „Аспарухово“– „Галата“. Този ремонт ще обхване 3,4 км от отбивката за „Карантината“ до кръстовището с пътя за местност Боровец. Стойността на проекта е близо 9,8 млн. лв. с ДДС и се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Варна получава 100 млн. лв.

По ремонтирания участък ще се извърши подмяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с ширина от 1,5 до 3 метра и скосявания с цел достъпност, подмяна на настилки, маркировка, улично осветление, кабелни линии, отводняване и др. Относно ремонта „Аспарухово“ – „Галата“ допълнително (след 3 октомври) ще бъдат съобщени промените в маршрутите на автобуси 17, 17а, 46 и 60.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Затлачени дерета притесняват варненци преди дъждовете
Дата: 05/10, 09:001 Коментар

Няма да повярвате с кого сравниха Кралев и Благой от „Игри на волята“
Дата: 05/10, 08:551 Коментар

Натоварено е движението тази сутрин на границите с Румъния и Гърция
Дата: 05/10, 08:44

Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври
Дата: 05/10, 08:40

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 05/10, 08:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия