Носителят на трофея Реал Мадрид отстъпи с 0:1 на Лил


Дата: 03/10, 00:15

Снимка: Pexels

Носителят на трофея Реал Мадрид отстъпи с 0:1 на Лил като гост в среща от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Джонатан Дейвид беше точен от дузпа в добавеното време на първата част. Това е дебютна загуба за “кралете” през сезона във всички турнири и идва в техния десети мач (без финала за Суперкупата на Европа).

Испанците откриха кампанията с 3:1 над Щутгарт, а “песовете” загубиха с 0:2 при визитата си на Спортинг (Лисабон).

Карло Анчелоти отново прави промени в състава си, като гласува доверие на Ендрик и Едуардо Камавинга. За бразилеца това е дебют в ШЛ от първата минута. Килиан Мбапе е на пейката. Исканият от Барселона Джонатан Дейвид е титуляр за французите. През изминалия уикенд той наниза три гола в мача срещу Льо Авър, предава Спортал. 

Винисиус Жуниор отправи първия опасен удар в 6-ата минута, но той беше спасен от вратаря на домакините. Малко по-късно пред Белингам се откри шанс за стрелба, но футболист в червено успя да отклони в корнер. След това и Ендрик нямаше късмет, след като се вклини в наказателното поле и стреля, но стражът отрази.

Домакините отговориха с чиста възможност пред Дейвид в 25-ата. Тогава канадецът беше намерен на далечната греда и засече с глава, но Лунин не трепна и отрази.

Играта продължи да бъде интересна, като футболистите на Лил по нищо не отстъпваха и хладнокръвно се справяха с опитите на испанците да ги притискат. Така течаха последните секунди на полувремето, когато реферът - след сигнал от ВАР - посочи бялата точка пред вратата на Реал за игра с ръка на Камавинга. Дейвид не даде шанс на Лунин от последвалия изстрел - 1:0 за Лил.

Веднага след гола Ендрик направи нов пропуск пред вратата на домакините.

Второто полувреме не започна с очаквания натиск на "белите", макар те да увеличиха значително темпото. В 54-тата Едон Жегрова от състава на Лил отправи много опасен удар с левия крак, който за малко не попадна в целта.

В игра се появиха Модрич и Мбапе, с което Реал вече натисна сериозно, а французите се прибраха назад. Чак в 74-тата обаче се стигна до опасно положение, при което Даниел Карвахал стреля с глава, но в аут.

Доста по-критично се оказа положението пред мрежата на Лил в 86-ата и 87-ата минути. Тогава като по чудо с изравнителния гол се разминаха Белингам, Рюдигер и Мбапе.

В 90-ата пък Арда Гюлер се оказа сам срещу Шевалие, но също не успя да го преодолее.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Стартира кандидатстването за финансиране по „Ти и Lidl за нашето утре“
Дата: 03/10, 02:20

При нова атака е убит зетят на Хасан Насралла
Дата: 03/10, 02:02

Илия Груев ще отсъства от терените за около месец заради контузия
Дата: 03/10, 01:30

Съпругата на кандидат-депутата Джейхан Ибрямов: От медиите разбрах, че е задържан
Дата: 03/10, 01:10

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 03/10, 01:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия