Обявиха обществена поръчка за изграждането на нова сграда за спорт и танци във варненско училище


Дата: 21/10, 12:34

снимка: Община Варна

Община Варна обяви обществена поръчка за изграждане на нова сграда за спорт и танци в Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна. Крайният срок за подаване на офертите е 11 ноември. По време на строителството дейностите ще са така организирани, че да не се налага преместване на учениците.

Новата сграда ще представлява четириетажна пристройка към съществуващия сграден фонд на училището. Застрояването ще се извърши върху площ от 208 кв. метра от училищния двор. Изпълнението на поръчката включва строително-монтажни работи, топло- и хидроизолация, както и обзавеждане и оборудване. Сградата ще разполага с асансьор, както и санитарни възли, душове и съблекални на всеки етаж. Залите са с предвидено двустранно естествено осветление.

По проекта ще се измести и канализационният колектор, който попада в обхвата на обекта. Изместването ще се извърши преди започване на строителството на сградата. Ще бъдат изпълнени всички условия за безопасност, така че строителните работи да не смущават учебния процес.

Прогнозната стойност на поръчката е 2,8 млн. лв. без ДДС, а срокът на изпълнение е  месец май 2026 г.  Финансирането е осигурено от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), по Процедурата „Изграждане на нови сгради на училища и детски градини”.

Строителството на новата сграда за спорт и танци е част от първия етап на проекта. Вторият етап на същия проект предвижда изграждане на топла връзка между училището и сградата за хореография, която ще бъде предмет на последващо възлагане по Закона за обществените поръчки.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



И Слави Трифонов нападна Цънцарова и нейния партньор: Слагам край
Дата: 21/10, 14:311 Коментар

Франция продава фармацевтичен гигант на американски фонд за 15 млрд. долара
Дата: 21/10, 14:29

Къщичка по-ценна от тристаен апартамент в центъра на София откриха в български град
Дата: 21/10, 14:25

Млад водач загина след пътен инцидент
Дата: 21/10, 14:23

Григор Димитров е вече девети в света
Дата: 21/10, 14:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия